0
Domaći fudbal

FOTO: Printscreen

CENE BAŠ PADAJU ZBOG KORONE: Sergej jeftiniji za 16 miliona evra, evo koliko košta Jović…

Objavljeno: 11.04.20 u 11:35

Korona virus uvešće svet u finansijsku krizu koja će po svemu sudeći udariti i na fudbal, cene fudbalera enormno padaju.

Već smo pisali o tome da će cene na fudbalskom tržištu naglo pasti. To se upravo i dogodilo. Cena fudbalera je sve manja, pa bi recimo PSŽ i Mančester junajted danas mogli da kupe Sergeja Milinkovića-Savića za duplo manju cenu od predviđene recimo leta 2018. godine. Tada je Lacio za srpskog vezistu tražio do 120 miliona evra, a danas je njegova vrednost ‘svega’ 64 miliona evra. To je za 16 miliona evropskih novčanica manje pre pandemije korona virusa.

Cena je pala i Luki Joviću. On je za 60 miliona evra prešao iz Ajntrahta u Real, ‘kraljevski klub’ danas želi da ga proda za oko 50 miliona evra, a njegova cena je pala na 40 miliona evropskih novčanica. Istu cenu drži i naš krilni napadač iz redova Ajntrahta Filip Kostić.

U top 10 su još Nikola Milenković iz Fiorentine, Dušan Tadić (Ajaks), Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Milivojević (Kristal Palas) i Nemanja Maksimović (Hetafe), koji vrede po 20 miliona, odnosno Nemanja Matić (Mančester Junajted) i Dušan Vlahović (Fioertina) sa cenom od 16 miliona evra.

Skuplji od 10 miliona evra samo su još Marko Grujić (Liverpul, 14.5), Nikola Maksimović (Napoli, 13.5) i Matija Nastasić (Šalke, 13). Slede Marko Dmitrović (Eibar, 9.5), Adem Ljajić (Bešiktaš, 9), Strahinja Pavlović (Monako, 7.2)…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter