0
Evropske lige

FOTO: SPARTA.CZ

TEMA KORONA NA HS – PLAVŠIĆ: Složno smo smanjili plate za trideset odsto i to klub nije tražio od igrača! Kanga odlazi, Zvezda je uvek deo mene…

Objavljeno: 10.04.20 u 12:55

„Dok čekamo dozvolu za povratak na teren razmatra se opcija da se sezona završi bez plej-ofa, a postoje ponude i videćemo sledeći korak“, kaže vezista.

Samo za godinu dana provedenih u Crvenoj zvezdi Srđan Plavšić je postao ljubimac navijača, a onda je posle dobrih partija otišao u Spartu iz Praga. U redovima giganta iz Češke, ima bitnu ulogu i otvoreno je pričao za HotSport, kako provodi dane u izolaciji, kakvi su mu planovi i da sledi posle nekoliko godina, rastanak sa Gelorom Kangom sa kojim je sarađivao još u crveno-belom dresu.

– U Pragu situacija nije idealna, kao i u većini zemalja, ali na sreću nije haos kao u Španiji i Italiji… Ljudi su odgovorni i ozbiljno su shvatili celu situaciju, retko izlaze, samo po potrebi do prodavnice. Sve je zatvoreno sem apoteka i marketa, grad je bukvalno prazan, svi čekaju da ovo sto pre prođe – kaže za HotSport Plavšić.

Neizvesnost i čekanje po malo „ubijaju“ elan fudbalerima.

– Što se tiče fudbala, prekjuče su završene sve amaterske lige, a što se tiče nas, nemam informaciju, kada ćemo nastaviti sa treninzima, kao ni to šta će biti s ligom… Ostalo nam je još utakmica do plaj-ofa i razmatra se i opcija da se posle korone, odigra samo tih par utakmica. Pratim situaciju iz dana u dan i nadam se da će, što pre ovo da se završi, da se vratimo normalnim aktivnostima.

Nije lako da prođe dan bez mnogo profesionalnih obaveza.

– Vreme uglavnom provodim u stanu, gledam filmove, serije, igram igrice… Izađem ujutro samo da odradim trening koji radim po planu iz kluba i eventualno skoknem do prodavnice po namirnice. U suštini najviše sam u stanu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Dobra sezona može da donese promenu kluba.

– Imam ugovor još godinu dana, do leta 2021. godine. Za sada samo postoje neka interesovanja, koliko znam od svog agenta. Kada dođe vreme za to, zajedno ćemo sesti i doneti najbolju odluku za nastavak moje karijere. Želja mi je da se oprobam u nekoj drugoj zemlji, tako da videćemo naredne korake.

Emocije prema Zvezdi su neizbrisive.

– Naravno da pratim Zvezdu i ona je deo mene i to će uvek tako biti. Baš sam veliki optimista, što se tiče dolaska Dekija na mesto trenera. Nadam se da će imati puno sreće i da će beležiti dobre rezultate, a od srca mu to želim.

Blizi se rastanak sa još jednim ljubimcem crveno-belih pristalica.

– Što se tiče Kange, njemu ugovor ističe sada na leto. Koliko znam nije produžio saradnju sa Spartom, a imao je dobru sezonu i mislim da će otici i naplatiti svoje dobre partije i golove.

Igrači su pivukli (ne)očekivan potez da rukovodstvo kluba mirnije spava.

– Plate su nam smanjene za 30 odsto, dokle god bude trajala ova situacija, koja nikome ne ide u prilog. Moram da kazem da to nije bilo obavezno, ali smo mi igrači zajedno doneli odluku da pomognemo u ovoj teskoj situaciji – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Plavšić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter