Jedan od najpoznatijih klubova u Hrvatskoj nalazi se pred raspadom, jer su glavni finansijeri napustili čelo.

Inter iz Zaprešića nalazi se pred gašenjem. Tim iz okoline Zagreba nalazio se u finansijskoj krizi, ali su ljudi okuplejni oko biznismena Velibora Kvrgića uložili novac u klub i spasili ga. Ipak, posle krize izazvane korona virusom odlučili su da se povuku i ostave klub na cedilu. Crnogorski trener Željko Petrović obavešten je da je ostao bez posla.


– Nažalost, moj posao u Interu je završen. Pozvao me je Kvrgić i rekao mi da zbog neizvesne situacije uzrokovane korona virusom više nije u mogućnosti da sa svoji partnerima investira u klub. Moj ugovor je trajao do 30. maja, ali mi je rečeno da nema potrebe da ostajem u Interu. Oni su me i doveli u Inter, rekli mi da ne mogu da ostvare ono što su obećali i da je ovaj sporazumni raskid najbolje rešenje u ovako teškoj situaciji – istakao je Petrović za ‘Sportske novosti’.

Sada se postavlja pitanje šta će biti sa igračkim kadrom. Za Inter su nekada igrali Luka Modrić, Dejan Lovren, Vedran Ćorluka, Eduardo da Sliva i drugi. Podsetimo, Crvena zvezda je 2005. godine pobedila Inter dva puta u kvalfikacijama za Kup UEFA.