0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

NOVINA U RADU VOJVODINE: Treneri sada mogu u stopu da prate svakog prvotimca, dok traje karantin…

Objavljeno: 08.04.20 u 19:21

Od kako je uvedeno vanredno stanje u Srbiji, fudbaleri Vojvodine treniraju po posebnom režimu rada. Po uzoru na vodeće evropske klubove, crveno-beli su nedavno počeli sa zajedničkim onlajn treninzima, a u rad Vošinih prvotimaca sada je uvedena još jedna novina, pošto se počelo i sa korišćenjem softvera „Titan Athletes“.

U duhu snalaženja u trenutnoj situaciji, uz pomoć ovog softvera, kondicioni trener crveno-belih Saša Semeredi sada je u mogućnosti da uživo ili retroaktivno prati aktivnosti fudbalera Vojvodine tokom njihovog trčanja, bez obzira na to gde u Srbiji se oni nalaze.

Primera radi, na ovoj slici se vidi selo Rabrovac, gde se trenutno nalazi fudbaler Vojvodine Nikola Andrić, kako realizuje plan trčanja koji je zadat za taj dan. Koristeći GPS na telefonu (koji nije toliko precizan kao skuplja oprema, ali okvirne podatke svakako može da pruži), kondicioni trener Saša Semeredi je u prilici da prati gde se fudbaleri Vojvodine nalaze, kuda se kreću, kojom brzinom, kao i mnogo drugih parametara.

FOTO: FK Vojvodina

Nema sumnje da je, u trenutnim okolnostima, „Titan Athletes“ izuzetno zahvalan softver. S obzirom na to da fudbaleri „stare dame“ već sprovode zajedničke onlajn treninge snage, te da će krajem ove nedelje zajedno krenuti i sa aktivnostima na sobnim biciklovima koje im je obezbedio klub, upotreba ovog softvera praktično predstavlja poslednji deo koji je bio neophodan za praćenje aktivnosti igrača, te je time suštinski zaokružena priča o praćenju njihovog opterećenja tokom prinudne pauze.

Iako pouzdanost dobijenih podataka jeste niska i ne predstavlja materijal za neku dublju analizu, pojedini parametri, poput ukupno pređene distance, prosečne brzine itd, svakako se mogu iskoristiti za poređenje sa onim što je zadato.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter