0
Evroliga

MANJE NEGO BARSA: I Real smanjio plate igračima

Objavljeno: 08.04.20 u 20:27

Umanjenje se neće odnositi na primanja zaposlenih u klubu.

Španski fudbalski gigant Real Madrid smanjiće plate igračima između 12 i 20, saopšteno je iz kluba.

Kraljevski klub je dugo bio pri stavu da neće smanjivati zarade, uprkos tome što drugi klubovi, među kojima su Barselona i Atletiko smanjili plate za 70 odsto dok nema takmičenja. Potom su najavljivani finansijski rezovi u prestonici, ali su je na kraju doneta odluka da fudbalerima „skine“ 12 odsto ako se takmičenje nastavi, odnosno 20 odsto ako se prvenstvo otkaže.

– Igrači i treneri fudbalske i košarkaške sekcije, zajedno sa trenerima i direktorima, dobrovoljno su pristali da smanje primanja za ovu godinu. U zavisnosti od toga kada će se i na koji način okončati sezona 2019/2020, umanjenja će iznositi između 10 i 20 posto. Upravni odbor kluba snažno podržava ovu odluku za koju smatra da je uzorna. Ovom odlukom izbegavaju se traumatične mere, jer su komercijalne akcije kluba paralizovane – piše u saopštenju kluba s Bernabeua.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter