1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HOTSPORT SAZNAJE: Superliga Srbije mogla bi da se nastavi u junu, klubovi podeljeni oko sistema takmičenja…

Objavljeno: 08.04.20 u 10:45

UEFA je dala rok da se sva prvenstva završe do početka avgusta i dok velike evropske lige razmatraju igranje u julu i avgustu, manje gledaju da se sve završi daleko pre početka evropskih kvalfikacija.

Nije isto za klubove iz liga ‘petice’ i manjih prvenstva. Oni iz onih najjačih evropskih liga ne moraju u avgustu da po ubrzanom roku igraju evropske kvalfikacije. Zbog toga u manjim ligama prave plan kako da što je ranije moguće završe suspendovana prvenstva zbog korona virusa.

Slična situacija je i kod nas, još uvek nije poznato kada bi prvenstvo moglo da se nastavi pred naravno praznim tribinama. Kako HotSport nezvanično saznaje, to bi moglo da se dogodi krajem maja, a realnije je prvih dana juna. Svi klubovi bi pre toga dobili od 14-21 dan da sprovedu mini pripreme, kako bi se izbegle povrede.

Problem je i kraj prvenstva, a klubovi su podeljeni. Deo članova Superlige Srbije i Prve lige Srbije je za to da se sve nastavi redovno i igra na svaka tri dana i tako do kraja jula, što onima koji bi počeli sezonu u Evropi u avgustu ne bi dalo ni dan predaha, već bi dobro istrošeni ušli u evropske kvalfikacije, što se ne isplati srpskom fudbalu u celini.

Drugi deo klubova je za to da se odigraju samo četiri preostala kola bez plej-ofa. Borba za titulu je skoro rešena, Crvena zvezda ima 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, a u četiri kola bi bilo dovoljno vremena da se vidi hoće li u Evropu Vojvodina, TSC Bačka Topola ili Čukarički.

Takođe, bilo bi nastavljeno takmičenje u Kupu Srbije koje je stiglo do četvrtfinala i koje deluje za sada zanimljivije od same lige. Kup bi takođe promenio sistem i do kraja bi se igrao samo po jedan meč.

Razmatra se da ove sezone ne bude ispadanja iz Superlige Srbije, već da svi ostanu, a da najbolja dva tima iz Prve lige Srbije izbore plasman u ‘elitu’ i sledeće godine bude 18 klubova, što bi verovatno bio kraj za plej-of koji se više ne bi igrao.

Naravno, ovo su za sada nezvanične informacije, čeka se odluka FS Srbije i Zajednice Superlige Srbije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. Ukinuti plej of skroz.

    I NIKADA VIŠE DA SE VRATI U UPOTREBU…

    Treba da se odigraju preostala 4 kola završiti kup sapo jednom utakmicom i da nema ispadanje već kao što je rečeno povećati igu na 18 ekipa… Najbolje rešenje i konačno da liči na normalno takmičenje!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter