0
Domaći fudbal

FOTO: FK ČUKARIČKI

TEMA KORONA NA HS – MIROSAVLJEVIĆ: Isplatili smo plate igračima do juna, to je princip poslovanja Čukarickog – nema smanjenja!

Objavljeno: 07.04.20 u 13:37

„Ukoliko se bude nastavio sampionat jurićemo plasman u Evropu, a pre toga potrebno je bar tri nedelje priprema“, kaže sportski direktor Brđana.

Usledio je zaokret zbog pandemije korona virusa i u srpskim klubovima, a igrači su počeli četvrtu nedelju „prinudnog odmora“ u izolaciji.

Čukarički je povukao nekoliko poteza, što je ustaljena poslovna politika, koju nam je „otkrio“ sportski direktor Nenad Mirosavljević.

– Način poslovanja kluba od dolaska Dragana Obradovića je da tokom februara igrači dobijaju rate do juna, tako da je takmičarski pogon isplaćen. Smanjenja nema i sada pratimo dešavanja u nadi uskoro da ćemo se vratiti standardnim obavezama i takmičenju na terenu – kaže Mirosavljević.

Igrači su „svako na svojoj strani“, a okupe se na treningu.

– U dogovoru sa šefom Veselinovićem, kondicioni trener Milovan Knežević održava onlajn rad, koji traje od 60 do 90 minuta u zavisnosti od ritma. Onda igrači predveče odrađuju individualne vežbe. Snalazimo se i za sada ide prema planu.

FOTO: FK Čukarički

UEFA insistira da se sezona nastavi, kada sa steknu uslovi.

– Sada je iluzorno projektovati neki datum. Mi želimo da se priča nastavi, a za to su potrebni neki optimalni uslovi mada je jasno da će tribine biti prazne. Nema još nekih predloga, razgovora i verujem da će se do kraja meseca dosta iskristalisati.

Dužina pauze ostavlja trag na spremnost igrača.

– Ostali su u nekom tonusu, nije baš kao kada dođu posle letnjeg ili zimskog raspusta. Potrebno je po meni bar tri nedelje rada i nekoliko test utakmica da mogu momci da se spreme i da je onda manji rizik od povreda. Optimalno je pet nedelja, ali za to realno nema prostora.

Cilj Čukaričkog je preciziran letos.

– Želimo ponovo da budemo na mestu koje vodi u Evropu. Posle ove krize neki planovi su u magli, a sve zavisi od potražnje na tržistu, kada je u pitanju prodaja igrača. Nekih većih promena neće biti, to smo se dogovorili, ali videćemo, kako će sve ići i u kom pravcu.

Na kraju Mirosavljević smatra da će kriza ostaviti posledice na mnoge klubove.

– Igrao sam dugo u inostranstvu i znam kako se tamo „puni budžt“. Neće biti lako opstati, a samo zbog toga u najboljim takmičenjima je izvestan nastavak. Veliki su prihodi od TV prava i sponzora i ako nema publike. Videćemo transfere mada neki od 80 ili 100 miliona evra nisu do daljnjeg realni, mada bogati znaju da iznenade – zaključio je na kraju razgovora za HotSport, Mirosavljević.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poslednji pozdrav za našeg Antaru! #RadomirAntic #RIP #Mister 😢

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter