Težak period predstoji mnogim klubovima širom sveta nakon koronavirusa, a pojedini se već sada suočavaju sa egzistencijalnim problemima.

Pisali smo već o apelu malog argentinskog kluba Instituto protiv Las Palmasa jer španski tim još nije uplatio 20 procenata od transfera Argentincima. Španci se brane tvrdnjom da nisu još dobili novac od Crvene zvezde, te nisu u mogućnosti da uplate procenat.


VAPAJ ARGENTINSKOG KLUBA – ZVEZDO, TI SI NAM SPAS: ‘Pet meseci čekamo uplatu iz Beograda’

– Uz ovaj problem sa korona virusom, Las Palmas nam još nije uplatio sredstva za transfer Matea Garsije. Pre karantina smo razgovarali sa njihovim rukovodiocima. Od transfera Garsije ide nam oko 400.000 evra, ali moramo imati u vidu da će taj iznos biti oko 30 odsto manji zbog razlike u kursu. Plaćaće se u pezosima po zvaničnoj vrednosti dolara. S tim novcem na računu nećemo imati problema, bez njega – bićemo u ozbiljnom problemu  -rekao je nedavno predsednik Instituta Roberto Kastoldija

Argentinski portal ‘MundoD‘ najavio je tužbu Instituta protiv Las Palmasa. Navode da Crvena zvezda nije načinila nikakav korak da uplati novac španskom timu. Upravo tu je kamen spoticanja – Las Palmas se brani da ne može da uplati 20 procenata dok ne dobije svoje rate, a dogovoreni transfer od 1.8 miliona evra Zvezda je trebalo da isplati u tri rate.

FOTO: FK Crvena zvezda