0
Evrokupovi

FOTO: Screenshot

MALO POZNATA PRIČA: Kako je Radomir Antić spasio karijeru jednom od najboljih španskih igrača svih vremena…

Objavljeno: 07.04.20 u 15:35

Katalonci pamte sve što je za njih učinio srpski stručnjak.

Nekadašnji fudbaler Barselone, Ćavi Ernandez, oprostio se od Radomira Antića, koji je juče preminuo u Madridu.

Užičanin je radeći na „Nou Kampu“ utabao put uspeha Rajkardu i Gvardioli i uticao na karijere brojnih asova, a nekadašnji vezista slavnog kluba otkrio je kako je upravo Srbin uticao na njegovu karijeru.

– Posle smene Luja van Gala u Barselonu je stigao Radomir Antić. To je trener koji je u tim doneo dugo čekano jedinstvo, a mene oslobodio defanzivnih zadataka u igri. Radomir mi je odmah rekao da sam mu potreban odmah iza napadačke linije. Poslao me je duboko u protivnički deo terena, zahtevajući da delujem iz drugog plana. Govorio je „Koku i Ročembak će oduzimati lopte, tvoji zadaci su drugačiji – otkrio je Ćavi u autobiografiji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gràcies per tot Radomir, míster 😘 ___ Gracias por todo Radomir, mister 😘 ___ Thanks for everything Radomir, mister 😘

A post shared by Xavi (@xavi) on

Nekadašnji as podvlači da je bilo zadovoljstvo sarađivati s Antićem.

– Nikad nam nije razbijao glavu različitim taktikama, već nam je govorio „ti radiš to, to ili to“. I tačka. Želim da se prisetim i Antićevog pomoćnika Rešada Kunovca. Vrlo prijatan čovek, koji nam je razbijao monotoniju na treninzima raznim zanimljivim vežbama. Ipak, najvažnija stvar u Antićevoj eri bila su okupljanja pred utakmicu, u koje su bili uključeni zajednički odlasci na masažu, u saunu i na akupunkturu. Cilj toga je bila relaksacija i stvaranje timskog duha.

Ćavi je svestan Antićeve zasluge za uspeh kluba.

– Nema sumnje da je Srbin svojim metodama uspeo da od nas napravi monolitni kolektiv, ali s njim nije produžen ugovor. Antić nije mogao da predvidi da je budućnost Barselone već poverena drugom čoveku – napisao je Ćavi, koji je u bogatoj klupskoj karijeri osvojio čak 25 trofeja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naslovna strana današnje Marke! 🙌 #RadomirAntic #Marca #RIP Inače Antić je jedini trener koji je vodio sva 3 velikana iz Španije – Atletiko Madrid,Real i Barselonu!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Radomir Antić je 2. februara 2003. postavljen za trenera Barselone, kada je nasledio Luja van Gala i potpisao ugovor na šest meseci. On je preuzeo klub kada je bio na 15. mestu Primere. Vodio je Barsu na 24 zvanične utakmice, zabeležio je 12 pobeda, osam nerešenih rezultata i četiri poraza. Uspeo je da na kraju sezone osvoji 6. mesto, i tako izbori plasman u Kup UEFA, a u četvrtfinalu Lige šampiona je izgubio od Juventusa, i to nakon produžetaka. Na kraju sezone je napustio Barselonu, a na njegovo mesto doveden je Frank Rajkard.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter