Teško da postoji sportista na planeti koji je brže postao persona non grata od nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Žandera.

Brazilac je po prvi put od odlaska iz Crvene zvezde otvorio dušu kiparskim medijima, govorio je o teškom periodu u crveno-belom dresu.


Bilo je to zaista najgori potez u fudbalu koji sam ikada doživeo. Pre utakmice u Grčkoj postigao sam gol i podelio asistenciju, a četiri dana kasnije bio sam u paklu. Da su to bile poruke samo za mene se ne bih osećao tako loše, ali kada su vašoj porodici upućene onda su reči suvišne. To ne bi smelo da se dešava u fudbalu. Dobio sam razne poruke kao što su ‘želimo da umreš, ne samo ti nego i supruga i tvoj sin’, ‘neka umre cela tvoja porodica‘, ‘ti si majmun‘- rekao je Žander.

Navijači su ga optužili da je namerno igrao rukom u svom šesnaestercu.

Smešno je reći da sam namerno igrao rukom na šesnaestercu da bih dobio novac od Olimpijakosa ili se kladio. Nikad se ne kladim. To je životna glupost. Život ide dalje, dešava se i najboljim igračima na svetu. Bilo je teško vreme, ali moram da nastavim. Gledam napred i optimista sam– zaključio je bivši levi bek Crvene zvezde.

FOTO: FK Crvena zvezda