0
Domaći fudbal

FOTO: Skrinšot

TEMA KORONA NA HS – ĐORĐEVIĆ: Ne želimo da rizikujemo sa najmlađima, nastavak sezone pod upitnikom, u Ligi šampiona… 

Objavljeno: 06.04.20 u 12:00

Ponosni smo na urađeno, pogotovo što je ekipa bila najmlađa sa prosekom od 17,4 godine, a bitno je da imaju kvalitete za prvi tim – kaže mladi trener Zvezde.

Dobra selekcija, čelična disciplina i pobednički mentalitet ugradio je u omladinski tim Crvene zvezde Slavoljub Đorđević. U grupi sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom izborili su plasman u drugi krug, a zatim eliminisali na strani Šerif u Tiraspolju i uspešnu evropsku priču zaustavio je Mitjiland.

Ipak, ostvaren je istorijski rezultat koji je ostao u amanet budućim pokolenjima, i generacija 2002. je ponos crveno-belih. usledio je prinudan odmor i teče četvrta nedelja ‘karantina’.

– Pokušali smo momcima da olakšamo ovaj period, a mogu da kađem da su pokazali odličan stepen profesionalizma. Imaju plan i program, ispunjavaju ga do najsitnijih detalja. Stalno smo na vezi, razgovaramo… Uželeli smo se fudbala, ali moraju da se strpe da sve prođe i očekujem da uskoro ponovo budemo zajedno – rekao je u razgovoru za HotSport Đorđević.

POMOĆ: Crvena zvezda se zahvalila prijateljima iz Kine!

Najčešće pitanje je vezano za termin okupljanja na stadionu.

– Do daljeg moraju da budu strpljivi. Sigurno je da niko ne želi da rizikuje sa decom, dok sve ne bude kao pre i iskreno mislim da je nastavak sezone pod upitnikom, ili jedino tokom juna.

Ostvareno u Evropi je za svaku pohvalu.

– Bili smo najmlađi sa prosekom od 17,4 godina, a ostali su imali 19 i uzimali su igrače iz prvog tima. Momci su pokazali odlučnost i borbenost, što od njih uvek tražim. Kao i glad za pobedama. Prešli su ogroman put, a da je urađeno puno bićemo svesni za nekoliko godina.

Potencijal su pokazali golman Katić, štoper Lukić, vezni Matić, napadači Babić i Radulović.

– Moj princip je da neću da izdvajam pojedine. Niko nije iznad kolektiva, a on je temelj uspeha i dobra atmosfera u svlačionici. Od svakog trenera sam nešto naučio, ali imam svoje principe i vodim mečeve sa puno emocija. Sigurno je da nije došla ova kriza neko bi debitovao, ali najvažnije je da imaju kvalitete za prvi tim.

Odluka da se bavi trenerskim poslom ušla je u krv.

– Dobio sam poziv Dragana Mladenovića i krenuo od najmlađih, pa stepenik po stepenik došao do omladinskog tima. Sebe vidim u seniorskom fudbalu jednog dana, a ugovor sa Zvezdom imam do juna 2021. godine.

Za kraj, prinudni odmor Đorđević koristi za edukaciju.

– Stalo je školovanje za profi licencu, ali gledam neke snimke pokušavam da se usavršavam i ispratim moderne tokove fudbala. Svaki novi detalj znači, a deci sam rekao da gledaju svoje mečeve i tako se pripreme za nove izazove – zaključio je u razgovoru za HotSport Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter