2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

NEBO PLAČE, ŠTA SE OVO DANAS DOGAĐA: Umro Radomir Antić!

Objavljeno: 06.04.20 u 20:05

Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je danas u Španiji.

Zbogom, legendo! Jedan od najpoznatijih srpskih fudbalskih trenera ikada Radomir Antić preminuo je danas u 71. godini života. Ovu vest objavio je Atletiko Madrid na svom instagram profilu.

– Porodica našeg kluba žali zbog smrti jednog od naših legendarnih trenera, Radomira Antića. Zauvek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru – saopštile su ‘jorgandžije’.

Popularni ‘Mister’ ostaće upamćen kao trener koji je vodio sva tri najveća tima u Španiji – Real Madrid, Atletiko Madrid i Barselonu. Sa ‘jorgandžijama’ je osvojio duplu krunu 1996. godine sa generacijom koju su činili Molina, Penev, Simeone, Kiko, Pantić, Kaminero i drugi…

U igračkoj karijeri Antić je osvojio titulu prvaka Jugoslavije sa Partizanom 1976. godine i kao trener dve titule sa crno-belima 1986. i 1987. godine.

Fudbal je igrao u Slobodi iz Užica, Partizanu, Fenerbaheču, Real Saragosi i Lutonu. Kao trener vodio je Saragosu, Ovijedo, Atletiko Madrid, Barselonu, Seltu i Šangdong.

Kao selektor Srbije od 2008. do 2010. godine plasirao se na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Tada je cela zemlja kao jedan disala za fudbal, posle toga više ništa do dan danas nije bilo isto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poslednji pozdrav za našeg Antaru! #RadomirAntic #RIP #Mister 😢

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

2 Komentara

  1. POCIVAJ U MIRU LEGENDO PARTIZANA I EVROPSKOG FUDBALA!!!
    SVE STO SI DONEO FUDBALU BILO JE SJAJNO!!! NIKADA TE NECEMO ZABORAVITI!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter