0
Domaći fudbal

FOTO: Zvezdina revija

BILE SU TO ‘BOMBE’ POSLE KOJIH SU ‘MARAKANA’ I ‘BENTEGODI’ EKSPLODIRALI: Izaberite najlepši gol Zvezde u evro takmičenjima poslednjih 20 godina? (ANKETA)

Objavljeno: 06.04.20 u 17:42

Kad god Zvezda igra mečeve u evropskim kupovima stadionu su kao ‘bure baruta’, potreban je samo pravi ‘projektil’ da sve eksplodira.

U poslednje dve decenije crveno-beli su odigrali veliki broja antologijskih evropskih mečeva, a neretko su padali velikani. Pored pobeda ‘Delije’ svakako pamte prelepe golove koji su padali kako u Beogradu tako i širom starog kontinenta.

HotSport je po svom slobodnom mišljenju izdvojio TOP pet pogodaka, a vi izaberite najbolji u anketi ispod teksta, a možete i da nas podsetite u komentarima na neki koji smo nenamerno izostavili:

1. KJEVO – CRVENA ZVEZDA 0:2 (2002. godina). Gol Dejana Milovanovića u 86. minutu kojim su crveno-beli na stadionu ‘Bentegodi’ u Veroni obezbedili prolaz dalje u Kupu UEFA (na snimku 10:42).

2. CRVENA ZVEZDA – ROMA 3:1 (2005. godina). Tog hladnog prvog decembarskog dana Nikola Žigić ugrejao je srca navijača Crvene zvezde, a ohladio ‘vučicu’. Baš kao i Milovanović tri godine ranije, visoki napadač je postigao gol za anale, za TV špice.

3. CRVENA ZVEZDA – BAJERN 2:3 (2007. godina). Igrao se 74. minut kada je pri rezultatu 1:1 Nenad Milijaš potegao sa nekih 25 metara od gola i doneo prednost crveno-belima, nažalost kasnije ne i nedostižnu za Bavarce.

4. CRVENA ZVEZDA – KRASNODAR 2:0 (2017. godina). Bio je to povratak Crvene zvezde posle decenije u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja, tačnije Lige Evrope. Vodila je Crvena zvezda 1:0 na poluvremenu protiv Rusa, a onda je Kanga poslao krstareću raketu, navođenu pod samu prečku.

5. CRVENA ZVEZDA – LIVERPUL 2:0 (2018. godina). Skočio je tada gorostas iz Begeča i doneo prednost Zvezdi protiv Liverpula. Nedugo zatim, Pavkov je otresao Vajnalduma, a onda ‘bombom’ u 29. minutu matirao Alisona.

 

Izaberite najlepši gol Crvene zvezde u evropskim takmičenjima u prethodne dve decenije?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

FOTO: Zvezdina revija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter