0
Domaći fudbal

FOTO: TSC Bačka Topola

TEMA KORONA NA HS – SABO: Nećemo smanjivati plate igrača, FS Srbije mora da pazi, Zvezda i Partizan jedini mogu lagano u nastavak!

Objavljeno: 05.04.20 u 11:55

‘Ako se sezona nastavi očekujem da FS Srbije ima razumevanja, pošto klubovi izuzev Zvezde i Partizana nemaju veliki broj igrača u rosteru’, kaže trener TSC-a.

Treneri već tri nedelje nemaju „posla“ u Srbiji, ne bave se analizom rivala, kovanjem taktike i treninzima. U stanu vreme provodi Zoltan Sabo, trener TSC iz Bačke Topole i na vezi je sa igračima koji rade u specifičnoj situaciji.

– Uslovi su prinudni i jasno je da su momci na „velikom gubitku“ , a problem je što ne mogu da organizuju trening. Nema trčanja, samo vežbe snage u zatvorenom da se održi malo tonus – kaže za HotSport, Zoltan Sabo.

Pokušava da se pronađu bolja adekvatna rešenja.

– Klub je odlučio da momci dobiju sobni bicikle bez obzira što su na raznim stranama da mogu još neke stvari da odrade u narednom periodu, pošto ne znamo kada će sve ovo proći. Nadamo se uskoro.

TSC je među prvim klubovima koji je donirao novac za borbu protiv korona virusa.

– Prema svojim mogućnostima mnogi pomažu da se prevaziđe pandemija, a svima nama fali normalan život. Uplaćeno je milion dinara, pre nekoliko nedelja.

Gazda Zemberi je dao garancije igračima i trenerima.

– Razgovarali smo i smanjenja plata neće da bude, a trenutno nema premija, što je za nas aktere utakmica minus i sve je stalo posle četiri pobede u nizu. Igrali smo najbolje u tom periodu ove sezone.

Nastavak takmičenja je opcija.

– Ne znam šta da očekujem na prvom treningu. Jedino je važno da igrači nemaju problema sa kilažom i ako nastavimo takmičenje apelujem na FS Srbije, kada budu radili kalendar da pre toga imamo pripreme bar od mesec dana, kako se kasnije ne bi mučili sa povredama igrača.

Na kraju duža „klupa“ može da donese prevagu.

– Pogotovo ako se bude igrala dva meča nedeljno. Ipak, dovoljan roster imaju samo Zvezda i Partizan, a ne ostali klubovi u Srbiji, kao ni TSC. Ostaje nam da se prvo vratimo treninzima i zatim utakmicama, a kada smo već blizu naš cilj je da budemo na mestu, koje vodi u Evropu – zaključio je na kraju u razgovoru za HotSport, Zoltan Sabo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter