in ,

NISAM HTEO „IĆ“: Sramota me je što sam Srbin – trener koji se stidi porekla, sada živi san…

FOTO: PRINTSCREEN

Mladi strateg je rešio da se odrekne porekla.

Nestor El Maestro jedan je od najprespektivnih trenera s ovih prostora, a njegova života priča privukla je veliku pažnju.

Momak koji se nekada prezivao Jevtić dva puta je menjao prezime sve kako bi izgubio ono „ić“ i pobegao od srpskog porekla. Nestor El Maestro je rođen u Srbiji kao Nestor Jevtić, a 90-ih godina prošlog veka sa porodicom je zbog rata otišao u Englesku. Njegova priča postala je ponovo i te kako aktuelna u regionu, jer su ovdašnji mediji ponovo pokrenuli „slučaj Jevtić“…

Nestor je s 16 godine položio za UEFA B trenersku licencu i promenio prezime.

– Zapravo, to sam uradio dva puta. Prvi, kad mi je bilo 16 ili 17, hteo sam da se rešim onoga „ić“. Nakon toliko godina u Engleskoj, osećao sam se kao Britanac, a bilo me i malo sramota što sam iz Srbije, koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije je prezime završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine – prisetio se Nestor u razgovoru za „Gardijan“, a prenosi „Avaz“.

Prvo je promenio ime u…

– Najpre sam promenio svoje ime u Džon Smit ili nešto slično. Nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam da se osećam kao lažnjak i pomalo glupo s tim imenom. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom, pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se odvek i sviđalo – Nestor. U trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promenio u El Maestro, jer mi je zvučalo kul. Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim s tim – istakao je on.

„El Maestro“ je odabrao zbog brata Nikona.

– On je bio veliki talenat, a kad je igrao za Valensiju, zvali su ga „El Maestro“ – otkriva Nestor.

Danas se obojica prezivaju El Maestro. Nestor je trener Šturma iz Graca, a u karijeri je još vodio Spartak Trnavu i CSKA Sofiju, dok je kao pomoćnik radio u Šalkeu, Hanoveru, Hamburgu i Austriji iz Beča.

Diskusija

Odgovorite
  1. Siguran sam da su deda i po ocu i po majci, ovog gada, prošli solunski front a ovaj je izdajnik i sinonim za nacionalnu sramotu, on je otelovenje nacionalne sramote! Ovog nepomena (kojem ni ime ne želim da napišem) možemo svrstati u isti koš sa srpskim izdajnicima Nenadom Čankom, Čedom Jovanovićem, Bojanom Kostrešom, Natašom Kandić, Jelenom Milić i Sonjom Biserkom!

  2. Brate razumijem te u potpunosti, jedino grijesis za Milosevica. Steta sto nisi crnogorac pa da budes ponosan i dolazio bi cesce u zavicaj

  3. Ovu gnjidu treba potpuno ignorisati a Srbi koji zive i rade tamo trebali bi da ga redovno ..caste .. po zasluzi.

  4. Sram da ga Bude dzukela teska obrza nema kakve ima veze Milosevic sa tvojim prezimenom fujj sramota nas je zbog takvih….

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ: Zadar otpustio trenera porukom

VIJEIRA ZA HS: Portugalac preporučio Zvezdi ovog saigrača iz Žil Visentea, dopao bi se ‘Delijama’