12
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

NISAM HTEO „IĆ“: Sramota me je što sam Srbin – trener koji se stidi porekla, sada živi san…

Objavljeno: 05.04.20 u 19:18

Mladi strateg je rešio da se odrekne porekla.

Nestor El Maestro jedan je od najprespektivnih trenera s ovih prostora, a njegova života priča privukla je veliku pažnju.

Momak koji se nekada prezivao Jevtić dva puta je menjao prezime sve kako bi izgubio ono „ić“ i pobegao od srpskog porekla. Nestor El Maestro je rođen u Srbiji kao Nestor Jevtić, a 90-ih godina prošlog veka sa porodicom je zbog rata otišao u Englesku. Njegova priča postala je ponovo i te kako aktuelna u regionu, jer su ovdašnji mediji ponovo pokrenuli „slučaj Jevtić“…

Nestor je s 16 godine položio za UEFA B trenersku licencu i promenio prezime.

– Zapravo, to sam uradio dva puta. Prvi, kad mi je bilo 16 ili 17, hteo sam da se rešim onoga „ić“. Nakon toliko godina u Engleskoj, osećao sam se kao Britanac, a bilo me i malo sramota što sam iz Srbije, koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije je prezime završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine – prisetio se Nestor u razgovoru za „Gardijan“, a prenosi „Avaz“.

Prvo je promenio ime u…

– Najpre sam promenio svoje ime u Džon Smit ili nešto slično. Nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam da se osećam kao lažnjak i pomalo glupo s tim imenom. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom, pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se odvek i sviđalo – Nestor. U trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promenio u El Maestro, jer mi je zvučalo kul. Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim s tim – istakao je on.

„El Maestro“ je odabrao zbog brata Nikona.

– On je bio veliki talenat, a kad je igrao za Valensiju, zvali su ga „El Maestro“ – otkriva Nestor.

Danas se obojica prezivaju El Maestro. Nestor je trener Šturma iz Graca, a u karijeri je još vodio Spartak Trnavu i CSKA Sofiju, dok je kao pomoćnik radio u Šalkeu, Hanoveru, Hamburgu i Austriji iz Beča.

0
0

12 Komentara

  1. Siguran sam da su deda i po ocu i po majci, ovog gada, prošli solunski front a ovaj je izdajnik i sinonim za nacionalnu sramotu, on je otelovenje nacionalne sramote! Ovog nepomena (kojem ni ime ne želim da napišem) možemo svrstati u isti koš sa srpskim izdajnicima Nenadom Čankom, Čedom Jovanovićem, Bojanom Kostrešom, Natašom Kandić, Jelenom Milić i Sonjom Biserkom!

    0
    0
    Odgovori
  2. Brate razumijem te u potpunosti, jedino grijesis za Milosevica. Steta sto nisi crnogorac pa da budes ponosan i dolazio bi cesce u zavicaj

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovu gnjidu treba potpuno ignorisati a Srbi koji zive i rade tamo trebali bi da ga redovno ..caste .. po zasluzi.

    0
    0
    Odgovori
  4. Sram da ga Bude dzukela teska obrza nema kakve ima veze Milosevic sa tvojim prezimenom fujj sramota nas je zbog takvih….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter