1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

TEMA KORONA NA HS – STOJANOVIĆ: Naći se među velikanima na listi „Marke“, dokaz je da smo ostvarili uspeh za pamćenje i imali velike majstore

Objavljeno: 04.04.20 u 12:23

Igrali smo kao danas Barselona ili Real, gazili redom, što je zapamćeno i pehar su osvojili Steaua, Psv i Olimpik, koji nisu u „konkurenciji“ – kaže slavni kapiten.

Ponosno zvezdaši već tri decenije u srcu nose ekipu, koja je Crvenu zvezdu, dovela do krova Evrope, tog 29. maja 1991. godine.

Proćiće dani i godine, ali takav uspeh je teško ponoviti, sada kada igraju „milijarde evra“, a onda su majstorstvo potvrdili zlatni asovi s Marakane. I slavni španski časopis „Marka“ stavila je crveno-bele na svoju listu, a glasanjem su došli trenutno među pet slavnih timova sa osvojenim peharom.

– Prepoznali su da smo bili moćna družina u svakom pogledu. Krasio nas je timski duh, imali smo vanserijske igrace, a svako je znao svoj deo posla. Igrali smo kao danas Barselona ili Real i gazili do finala – kaže Stojanović.

Rušenje redom rivala nije bio lagani zadatak.

– Krenuli smo remijem sa Grashopersom, a onda ih u Cirihu pregazili, što je bio dokaz da smo pobednici. Išlo je sve po planu i onda odluka sa velikim Bajernom. Pobeda u Minhenu je ličila kao nedavno predstava, kada je Mančester Siti preokrenu u Madridu protiv Reala.

Finale je donelo penal rulet i na golu herova kapitena.

– Mnogo puta sam pričao, ali imao sam pritisak da moram da odbranim bar jedan jenanesterac. Prvi sam pročitao, a moji drugari su onda pogađali puni samopouzdanja. Dobili smo mnoge pocasti i ovo što su Španci pokazali prema Zvezdi dokaz je da se uspeh pamti kao jedna senzacija.

FOTO: Crvena zvezda

Na ovoj listi nisu svi osvajači trofeja.

– Nema PSV Ajndhovena, Steaue i Olimpika. Jedna Barselona je posle nas došla do trofeja, a da smo igrali kod kuće mi bismo bili na crti u finalu. Šteta, ali smo platili ceh sankcija.

Stojanović je igrao i finale Kupa Kupova sa Antverpenom.

– Izgubili smo od moćne Parme, a i to je istorija za klub iz Belgije, koji godinama obeležava ulazak u finale. Meni se posrećilo sa mojom Zvezdom u kojoj sam došao kao klinac i ispunio snove.

Na kraju Stojanović smatra da je za velike poduhvate potreban pravi sistem.

– Nekada nije sve u novcu, mada će Mančester siti ili PSŽ doći do cilja u budućnosti, a to nije iznenađenje, koje smo mi priredili – poručio je na kraju u razgovoru za HotSport, Stojanović.

Čuvenu utakmicu igranu na stadionu „Sveti Nikola“ u Bariju, crveno-beli su pre nekoliko dana podelili na svoj Jutjub kanal:

(VIDEO:YouTube/Crvena zvezda)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter