3
Domaći fudbal

FOTO: Čukarički

JOVAN LUKIĆ ZA HS: Posle školovanja u Partizanu procenio sam da je najbolje da krenem na drugu stranu!

Objavljeno: 04.04.20 u 19:37

Nakon školovaja u Partizanu, prelazak na Banovo brdo je pravi potez, a posle nekoliko testova u najboljem timu jedva čekam zvaničan debi – kaže vezista.

Izdrastao je Čukarički poslednjih godina u fudbalskog giganta, rasadnik talenta koji se na banovom brdu spremaju da budu naslednici aktuelnim prvotimcima. Jedan iz plejade igrača koji je projektovan za glavnu scenu u klubu i reprezentaciji Srbije je Jovan Lukić. Vezista, tehnički potkovan, sa odličnim asistencijama sebi gradi put ka seniorskom timu.

– Posle školovanja u Partizanu procenio sam da moj put treba da ide na drugu stranu, a kada sam dobio poziv direktora škole Matića usledio je dogovor. Dao sam sve od sebe i nagrađen sam profesionalnim ugovorom, što je još jedan dokaz obostranog poverenja. Ovde je sve dovedeno pod konac što se organizacije tiče – ističe Lukić.

FOTO: FSS

Mnogi igrači se ne bi odlučili da napuste veliki klub.

– Imao sam solidan učinak, podršku trenera, ali sam podvukao crtu i prelomio da moj put gradim na Banovom brdu. Video sam iskrenu podršku, da postoji jasan plan da ovde dođem do glavne pozornice.

Korak po korak i reprezentativac Srbije rođen 2002. godine polako kuca na vrata prvog tima.

– Kada mi je prvi put moj trener u omladincima Veličko Kaplanović rekao da sutra radim sa prvim timom, osećaj je bio sjajan. Otišao sam na trening, video kako se iskusni igrači ponašaju i spremaju za utakmice. Dobio sam još jedan ogroman motiv i od trenera Veselinovića kao i njegovih saradnika.

Odrađeni su i test mečevi sa članovima prvog tima.

– Razlika je velika u odnosu na omladinski fudbal, pa se navikavam i videćemo sledeći potez na leto. Iskreno jedva čekam zvaničan debi, što mi je svakako san.

FOTO: Čukarički

Igranje u selekciji Srbije je još jedan plus.

– Za sada se uigravamo, bili smo u Makedoniji i Italiji. Selektor Igor Spasić nas je dobro upoznao, ali ova pauza poremetila je planove na oba polja. Ostaje nam da sačekamo odluku hoće li se nastaviti omladinska liga.

Na kraju, Lukić se priprema individualno za nastavak sezone.

Dobili smo program i plan ispunjavam. Ponekad trčkim po dvorištu, radim vežbe snage, tehniku sa loptom, to je postala moja svakodnevnica. U kontaktu sam sa saigračima, uželeli smo se takmičenja, lai prvo da se sve vrati u normalu – istakao je Lukić u razgovoru za HotSport.

FOTO: Čukarički

0
0

3 Komentara

  1. Mislim da je to tacno sto kazes, ali ipak, Bogosavac jeste bio Partizanova greska.
    Partizan retko gresi, zapravo tesko se odrice supertalentovanih igraca, ali greska se , kao i u svakom poslu moze potkrasti. Neki igraci sa vremenom, a treba im poduze vreme, tek pokazu talenat, kao npr. Veljko Birmancvic. Njemu je vec 20 g. sa 17 mu je pruzena sansa na pripremama, nije se nametnuo, a pricanesu bajkeo njemu. Isto i Bosnjak i mnogi drugi. Zanimljiv je put Nisica koji u Vozdovcu gotovo da briljira, mislim da je i on jedna od gresaka. Sustina je da neki igraci mogu da se nametnu svojim ekstra talentom,a neki velikim zalaganjem i samo uz pruzenu produzenu sansu igranja. Zao mi je da ni Stahinja Jovanovic nije uspeo da se nametne,iako zasluzuje svojim talentom da igra u velikom klubu. Verujem da kvalitet ipak pobedi, pa ocekujem to i od Stahinje i od Nisica. Ako se to desi, verujem da bi mogli da se vrate a Partizan bi bas za takve slucajeve mogao da u ugovore ubaci zastitne klauzule o obavezi igranja i uslovima povratka, a ne da placa za svoju decu!.

    0
    0
    Odgovori
  2. Partizan ipak retko gresi -ovakvih prosek igraca ima pun kos .Setite se Bogosavca,Mila.Svevanovica -ipak limitirani igraci koji nisu bili za crno bele …I ovaj je slican primer.Videcete .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter