0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

UJEDINIO IH KORONA VIRUS: Dan kada su se složili Zvezda i Partizan!

Objavljeno: 03.04.20 u 10:47

Nije do sada bilo mnogo trenutaka koji su ujedinili večite rivale.

Do sada su se Crvena zvezda i Partizan obično ujedinjavali oko društvenih problema u kojima su kroz odgovoran rad pokušavali da podignu svest o vršnjačkom nasilju ili donorskim kampanjama za podizanje svesti kod dobrovoljnih donora.

Međutim, prvi put su klubovi usaglasili stavove i interese 2. aprila. Koliko to smešno u ovom trenutku izgledalo ‘ljuti rivali’ stali su jedan uz drugog u zajedničkom saopštenju. Zbližila ih objava na društvenoj mreži Fejsbuk, od strane Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisonost, kao i koronavirus.

– Još jednom obaveštavamo igrače i javnost da nije tačno da su FIFA i UEFA dali preporuku da se igračima smanje plate na 50%. Naši klubovi ne treba da brinu, neće na kraju pretrpeti nikakvu štetu i sve će se vratiti u normalu – objavljeno je na društvenoj mreži Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

Crveno i crno-beli dan kasnije nastupili su u javnosti zajedničkim saopštenjem

– Evropa je, sticajem okolnosti, razorno zahvaćena dejstvom ovog virusa a ogromne žrtve i štetu, koja će tek bivati procenjivana, trenutno podnose najsnažnije fudbalske zemlje: Italija, Španija, Engleska, Francuska i Nemačka. Otkazano je Evropsko fudbalsko prvenstvo. Ogromnu štetu trpe i drugi sportovi: otkazane su Olimpijske igre, tek drugi put u njihovoj modernoj istoriji, kao i najveći teniski svetski turnir, Vimbldon. Stanje u ovim državama koje, podsećamo, čine najveći i najdragoceniji deo evropskog fudbalskog mehanizma, kritično je i odraziće se u najvećoj meri na sposobnost prevladavanja i doslovno opstanka mnogih srednjeevropskih klubova, ne u manjoj meri i klubova na ovim prostorima – navode Partizan i Zvezda. 

Nećemo ulaziti u to ko je u pravu u ovom slučaju, Sindikat ili ‘večiti rivali’. Ipak, lepo je videti klubove koji su stalno kroz saopštenja oštro napadali jedni druge da bar na trenutak to više ne rade, ko zna, možda koronavirus bude ‘lek’ za probleme koji more Zvezdu i Partizan, te u bliskoj budućnosti budemo u prilici da češće izveštavamo o poštovanju i slogi između dva naša najveća kluba nego o njihovim ratovima, ko zna, možda je ovo neki novi početak, novi put kojim svi mi treba da krenemo, nakon što pobedimo ovog nevidljivog neprijatelja.

FOTO: FK Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter