2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

UEFA NEMILOSRDNA – PARE ISPRED RAZUMA: Ko ne završi sezonu, ne može u Evropu, šta to znači za ‘večite’?

Objavljeno: 03.04.20 u 13:56

Belgijanci su juče presekli i Briž proglasili šampionom tamošnjeg prvenstva, usledio je oštar odgovor UEFA.

Gardijan navodi da evropska kuća fudbala preti Belgijancima, kao i svim ostalima koji razmatraju ‘belgijanski scenario’ da će biti uskraćeni za igranje u Evropi u narednoj sezoni ukoliko mimo saveta UEFA prekinu prvenstvo.

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin, Andrea Anjeli i Lars-Krister Olson predsednik Evropskih liga upoznali su zajednice liga sa ovim upozorenjem. Iako nije jasno kako bi se sezone odigrale ukoliko se koronavirus uskoro ne pobedi.

Odigravanje sezone nakon dvomesečne ili tromesečne pauze i izolacije u domovima na igrače bi ostavilo nesagledive posledice na igrače koji bi mečeve igrali na svaka dva ili tri dana.

Uvereni smo da će fudbal moći da se nastavi u narednim mesecima i verujemo da je svaka odluka o odustajanju od domaćih šampionata u ovom trenutku prerana i neopravdana. Pošto o učešću u UEFA takmičenja odlučuju sportski rezultati na kraju kompletne sezone u domaćim takmičenjima rani kraj bi bacio sumnju u ispunjenje tih uslova. UEFA zadržava mogućnost da razmotri pravo klubova da budu primljeni u njena takmičenja – navodi se u pismu pomenute trojice poslatom savezima.

Šta to znači za srpski fudbal?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ubi ga karantin… kaže počeo da se goji… 💪 #Ronaldo #Corona #Korona #Karantin

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

U Srbiji će ovog vikenda biti pooštrene mere bezbednosti i pojačana zabrana kretanja. Dok je lekarska struka više puta navela da građani mere bezbednosti moraju da shvate ozbiljnije inače bi mogao da nas sačeka po njihovim rečima ‘italijanski scenarijo’. 

Ukoliko se najcrnje prognoze srpskih lekara malo je verovatno da tekuća sezona bude privedena kraju, a to bi moglo da znači da će se evropska takmičenja u najcrnjem scenariju igrati bez prisustva publike.

0
0

2 Komentara

  1. Sta fali da se igra? Bez obzira i kad se zavrsi epidemija, ne treba rizikovati sa guzvom ljudi, tako da bi trebalo da se igra bez publike. Englezi planiraju da igraju sve u Londonu, moze i kod nas u Beogradu da se sve zavrsi zbog efikasnosti i manjih troskova organizacije. Uostalom, ne treba ni pocinjati nova prvenstva, vec od idude godine krenuti sa sistemom da sezona pocinje od proleca do jeseni i resen problem.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter