1
Domaći fudbal

FOTO: Twitter

UEFA APELUJE: Ne otkazujte prvenstva, imamo plan, igraće se…

Objavljeno: 03.04.20 u 11:52

Plan koji je savezima saopštila UEFA je da se šampionati u Evropi, zajedno sa njenim evropskim takmičenjima završe tokom jula i avgusta po ubrzanoj proceduri.

Krovna organizacija evropskog fudbala pozvala je svih 55 članica da ne otkazuju nacionalne šampionate, uz poruku da je plan da se sezone završe tokom leta, a šampioni dobiju na terenu.

Ovaj apel usledio je nakon što je Belgija juče prekinula prvenstvo i proglasila Briž za šampiona. Evropska kuća fudbala navela je da je od velike važnosti da čak ni pandemija ne spreči da se takmičenja odluče na terenu u skladu sa pravilima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grbović i Vučić danas u Areni 😷 ‘Ja sam jedini predstavnik Partizana…’

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

– Sigurni smo da će se fudbal moći igrati u mesecima koji su pred nama, a bilo koja odluka da se prvenstva prekinu bila bi preuranjena i neopravdana. Naše radne grupe su već održale nekoliko sastanaka i došle do zaključaka kada je reč o završetku sezone. Trenutno pravi raspored prema kojem bi se prvenstva igrala u julu i avgustu, a nakon što se ona završe igrali bi se preostali susreti u evropskim takmičenjima. Takođe, tražimo način na koji ćemo odrediti početak naredne sezone koja će, razumljivo, krenuti malo kasnije – navodi se u pismu i dodaje da će konačan raspored Savezima biti dostavljen najverovatnije sredinom maja.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter