Posle zajedničkog saopštenja FK Crvena zvezda i FK Partizan odgovor je stigao iz sindikata profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnot’.

Prvo je sindikat profesionalnih fudbalera na čijem čelu je Mirko Poledica obelodanio da FIFA i UEFA nisu predložile da se plate fudbalera umanje za 50 posto. To je ujedinilo Crvenu zvezdu i Partizan koji su poslali zajedničko saopštenje u kom se na udaru našao sindikat ‘Nezavisnost’.


Danas se sindikat ‘Nezavisnost’ ponovo oglasio na svojoj Fejsbuk stranici, a povodom vesti da je Premijer liga predložila da klubovi igračima smanje plate za 30 posto kako bi se sačuvala zaposlenost. Političari na ‘ostrvu’ traže da igrači deo novca prebace u humanitarni fond koji se bori protiv korona virusa. Evo šta je napisao sindikat ‘Nezavisnost’:

– Dakle, tamo gde klubovi beleže gubitke, oni PREDLOŽE igračima smanjenje plata i pozovu igrače i sindikat fudbalera na razgovor. Oni ne kažu UZMI ili OSTAVI kao neki pojedinci u Srbiji već imaju profesionalan i argumentovan pristup.

U svakoj zemlji gde trenutno ima gubitaka za klubove treba biti solidaran i to je potpuno normalno. Naši klubovi u ovom trenutku nemaju nikakve gubitke – piše u kratkom saopštenju.

Videćemo hoće li stići novi odgovor od strane ‘večitih’…