0
Fudbal

FRANCUSKI DOKTORI DOVELI DO LUDILA ETOA PRIČOM O VAKCINI ZA KORONU: Kur**ni sinovi, nismo vam mi zamorčići!

Objavljeno: 03.04.20 u 17:55

Svet se bori portiv korona virusa koji je 100 postotno blokirao sport, ali je izjava direktora francuskog Nacionalnog instituta za medicinu tek pogodila sportiste iz Afrike.

Kamil Loht i Žan Pol Mira ozbiljno su uvredili Didijea Drogbu, Dembu Ba i Samjuela Etoa govorom kao bi trebalo razviti i testirati vakcinu protiv korona virusa. Prvi rezultati ovog leka su napravljeni, ali oni sada moraju da se testiraju i to se radi na životinjama. Ipak, ova dva medicinska stručnjaka smatraju da bi vakcinu trebalo oprobati u Africi.

– Ovo je možda provokativna tema, ali zar studiju ne bi trebalo da uradimo u Africi gde nemaju maske, lečenje i reanimaciju? Tako se radilo u studijama u slučaju AIDS-a gde su koristili prostitutke da isprobaju određene stvari, jer su znali da su vrlo izložene i nemaju zaštitu. Šta vi mislite? – upitao je Mira.

Potom se oglasio i Loht.

– Da, u pravu ste. Razmišljamo o paralelnom istraživanju u Africi na sličan način. Mislim da već postoji zahtev koji, ako već nije izašao, izaći će uskoro i ozbiljno razmišljamo o tome. Takođe ne odbacujemo mogućnost testiranja u Evropi ili Australiji – rekao je Loht.

Prvi se na ovo javio napadač Bašakšehira Demba Ba.

– Dobro došli na Zapad gde beli ljudi veruju da su superiorni i gde rasizam i slabost postaju banalnost. Vreme je da ustanemo – napisao je Senegalac, a odgovor je dobio od legendarnog Kamerunca Samujuela Etoa:

– Kur*ini sinovi, nismo vam mi zamorčići – napisao je Eto.

Didije Drogba, bivši igrač Čelsija, bio je revoltiran izjavama gore pomenutih.

– Potpuno je nezamislivo da moramo da vas upozoravamo na ovo. Afrika nije laboratorija. Ove izjave su ponižavajuće, lažne i zaista rasističke. Pomozite Africi da se sačuva od koronavirusa. Mi Afrikanci nismo zamorčići. To je odvratno. Afričke vođe imaju odgovornost da zaštite svoj narod od užasnih zavera poput ove – napisao je Drogba, a ponovo se oglasio Eto:

– Afrika nije laboratorija za testiranje. Najoštrije osuđujem ove ponižavajuće i rasističke izjave – dodao je Eto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter