Štoper Atalante Berat Đimsiti nalazi se u Bergamu, epicentru žarišta korona virusa u Evropi gde se dnevno mrtvi broje po nekoliko stotina.

Reč je o Albancu rođenom u Cirihu. U mlađim kategorijama igrao je za Švajcarsku, ali je potom obukao dres Albanije za koju ima 29 nastupa uz jedan gol. Deo je generacije igrača Atalante koji su napravili istorijski uspeh plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, ali i bili deo dvomeča sa Valensijom koji je proglašen biološkom bombom posle koje je došlo do pandemije korona virusa na severu Italije. Đimsiti je za italijanske medije otkrio da se on i dalje nalazi u Bergamu, dok mu je verenica Alisa u Srbiji.


– Ona je došla na ideju gledajući šta se događa u Bergamu jer je videla masu ljudi u potrazi za maskama koje nije bilo moguće naći. Zato se vratila u Srbiju i počela proizvodnju maski: ona ih deli gratis svima kojima trebaju a nemaju novca da ih kupe – rekao je Đimsiti.

Alisa je srpska manekenka koju je Berat upoznao u Švajcarskoj. Pored svih međuetničkih problema oni su zajedno, ljubav ih spaja.