0
Domaći fudbal

IN MEMORIAM: Preminuo Ranko Borozan, čovek koji je nosio crno i crveno-beli dres!

Objavljeno: 02.04.20 u 13:55

Legendarni fudbaler Partizana i Crvene zvezde Ranko Borozan preminuo je u 86. godini života.

Ranko Borozan je u karijeri nosio dres crno i crveno-belih, a zanimljivo je to da su dva kluba izdala posebno IN memorima u kojima ne pominju da je legendarni Mostarac igrao za ‘ljutog rivala’.

Zbog toga će HotSport posebno pustiti dva IN memoriama:

Crvena zvezda:

Borozan je rođen 25. jula 1933. godine u Mostaru, a karijeru je počeo u lokalnom Veležu, gde je već kao sedamnaestogodišnjak dobio šansu da se afirmiše i zaigra seniorski fudbal. U Crvenu zvezdu je došao 19. decembra 1957. godine i ostao nešto više od dve pune godine, s obzirom da je 28. decembra 1959. godine pojačao OFK Beograd.

Za to vreme, Borozan je u našem klubu odigrao ukupno 74 utakmice (23 u prvenstvu, 43 prijateljske, sedam utakmica u Kupu i jednu utakmicu u Kupu Uefa) i postigao pet pogodaka, a stigao je i da debituje za B tim reprezentacije Jugoslavije.

Posebno važan Borozanov gol za Crvenu zvezdu bio je onaj u finalu Kupa u sezoni 1957/58 kada je postigao pogodak klubu u kom je počeo karijeru u trijumfu crveno-belih od 4:0.

Sa našim timom osvojio je jednu titulu prvaka Jugoslavije, kao i dva nacionalna kupa.

Ispraćaj za kremaciju Ranka Borozana biće obavljen u najužem krugu porodice.

FK Crvena zvezda porodici i prijateljima našeg Ranka izražava poruke najiskrenijeg saučešća.

Partizan:

Crno-beli su ostali bez još jednog šampiona.

U 86.godini života napustio nas je čuveni Ranko Borozan, član generacije 1955. koja je odigrala prvi meč u istoriji Kupa evropskih šampiona.

Fudbalsku karijeru je počeo u Veležu, a punu afirmaciju je stekao u Partizanu, za koji je nastupao od 1954. pa do 1957. godine i osvojio dva kupa Jugoslavije. Bio je deo ekipe Partizana koja je odigrala legendarni prvi meč u istoriji Kupa evropskih šampiona u Lisabonu protiv Sportinga (3-3, 14. septembar 1955).

Ispraćaj za kremaciju Ranka Borozana biće obavljen u najužem krugu porodice.

FK Partizan ovim putem izražava iskreno saučešće porodici Borozan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter