0
Evropske lige

DORTMUND DOBIO SPRCIJALNU DOZVOLU: Dečak rođen 2004. može da igra za prvi tim, zapamtite ovo ime

Objavljeno: 02.04.20 u 16:24

Jusuf Mukoko koji je rođen 2014. dobio je dozvolu da debituje u seniorskom fudbalu, kada cela ova stvar sa korona virusom prođe.


Erling Haland je pravo blago Dortmunda, 19-godišnji Norvežanin uz sebe ima dvojicu supertalentovanih godinu dana starijih momaka Dana Zagadua i Đovanija Rajnu, a sada će im se priključiti i Mukoko.

Nemački mediji već nedeljama bruje o momku koji je davno prerastao svoj uzrast, u dresu „milionera“ je Mukoko na 84 odigranih utakmica postigao čak 128 pogodaka i pokazao da je spreman da se uhvati u koštac sa seniorskim fudbalom.

 

DFL je nakon „inspekcije“ lekara, trenera, specijalista… doneo odluku: Mukoko od novembra može da debituje za Borusiju.

– Veoma smo srećni zbog ovakve odluke. Ona će pomoći klubovima da brže razvijaju svoje najveće talente. Većina ekipa i trenera želi da šansu ukaže mladima, ovo će im to i omogućiti. Specijalni talenti poput Mukoka treba da dobiju šansu što ranije i naprave iskorak u razvoju, rekao je direktor mlađih selekcija Dortmunda Lars Riken.

Mukoko će 16. rođendan proslaviti 20 novembra, a već sutradan moći će da odigra prvu utakmicu za Borusiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter