0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

DAVID MILINKOVIĆ ZA HS: Želim da igram za Srbiju, došao sam u Vankuver da budem standardan posle Hala! Ovde sam sa pet reprezentativaca Kanade…

Objavljeno: 02.04.20 u 20:23

„Tri nedelje ne treniramo, a preko zuma vežbe od sat vremena, odrađujemo pod komandom klupskog trenera i sezona će početi u maju i junu“, kaže vezista.

Kao talentovani tinejdžer, koji je igrao u Crvenoj zvezdi, Radu i BASK-u otisnuo se David Manuel Milinković u Italiju. Momak rođen u Antibu, poseduje pasoše Srbije i Francuske, a ekspresno je snimljen od strane Đenove. I tražio je svoju sreću na Ostrvu, odakle je došao u ekipu Vajkaps iz Vankuvera, člana MLS lige i oko mnogih tema ekskluzivno je pričao za HotSport.

– Moj otac je sa Banjice i kod kuće sam u Beogradu, kada mi obaveze dozvoljavaju, a pošto mi je mama iz Francuske, rođen sam u Antibu. Fudbalski put sam gradio preko granice – kaže Milinković.

Karte su se otvorile u Škotskoj.

– Otišao sam na pozajmicu u Harts. Tamo je krenulo sve, kako treba i odigrao sam sezonu iz snova i usledio je poziv Hala. Vukao me je poziv iz Engleske, ali na mojoj poziciji je igrao kapiten, tako da nisam mogao da potvrdim svoje kvalitete.

FOTO: Privatna arhiva

Usledio je poziv za selidbu u Kanadu.

– Nisam mnogo razmišljao. Ponudili su mi dobre uslove, da budem na pozajmici do kraja godine i ako odigram pola mečeva uslediće otkup od Hala. Krenulo je dobro, pobedili smo Los Anđeles Galaksi, ali onda je sve stalo bez korone.

Već tri nedelje igrači su u svojim stanovima.

– Preko aplikacije zum odrađujemo svako jutro vežbe, a trening u trajanju od sat vremena vodi trener iz kluba. Ovde je došao i bivši kapiten Vojvodine Ranko Veselinović. Treneirao je sa nama, samo dva dana pre pauze i vidi se da je dobar igrač.

Klub iz Vankuvera je dosta uložio u ekipu.

– Ovde postoje tri ranga plaćanja. Pet igrača ima plate od milion, dva, tri dolara za sezonu, posle lestvica pada i na kraju su mladi. U timu je pet reprezentativaca Kanade, a ima i stranaca: Adnan iz Udinezea, Imbon – Južna Koreja, Montero – Sporting iz Lisabona… Plan je da se izborimo za plej-of i ja lično igram standarno.

FOTO: Privatna arhiva

Situacija u gradu nije alarmanta zbog korona virusa.

– Ovde nije ni blizu kao u Americi. Ljudi su oprezni, a mi čekamo kada ćemo ponovo u kamp, da se spremamo. Spominje se da sezona može da počne krajem maja ili početkom juna. Igraće se dva mča nedeljno i kraj je planiran za decembar.

Vezista je kao mlađi bio deo omladinske selekcije Srbije.

– Igrao sam za „generaciju 94“, pod komandom Marka Nikolića i izborili smo se za plasman EP, a zatim je osvojena titula u Litvaniji. Nisam mogao da budem deo ekipe zbog povrede.

Na kraju Milinković pored klupskih ambicija ima jos jedan plan.

– Voleo bih da nastupim za najbolju selekciju Srbije, a za to su potrebne konstatno dobre igre i možda u budućnosti mi se ispuni velika želja – poručio je na kraju razgovora iz Kanade David Manuel Milinković.

(VIDEO:YouTube/HOT SPORT)

Kako biste najbrže saznali informacija iz sveta sporta, pratitie naš profil na Instagramu…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter