0
Domaći fudbal

NIKOLA ANDRIĆ: Treniramo kao da će se prvenstvo nastaviti sutra, spremni smo na sve!

Objavljeno: 01.04.20 u 16:42

Vanredno stanje u Srbiji izazvano pandemijom korona virusa obustavilo je sva sportska takmičenja u zemlji, pa tako i fudbalsku Super ligu.

Fudbaleri Vojvodine se, onoliko koliko mogu u ovakvim okolnostima, pripremaju kao da će prvenstvo biti nastavljeno sutra.

Prema rečima defanzivca crveno-belih Nikole Andrića, on i njegovi saigrači rade po instrukcijama koje su dobili i poštuju sve mere predostrožnosti.

Sa našim kondicionim trenerom Sašom Semeredijem, tri-četiri puta nedeljno imamo zajedničke onlajn treninge, što je dobro zbog atmosfere unutar tima, jer trenirati sam ume da bude i dosadno. Pored toga, koristim priliku što sam kod roditelja u selu Rabrovac da tri-četiri puta nedeljno odem na trčanje na lokalnom fudbalskom terenu, a verujem da ćemo svi uskoro imati i kućni bicikl, pa ćemo i na taj način moći da održavamo kondiciju – kaže Andrić.

On i njegova porodica strogo vode računa o merama zaštite koje je propisala država.

Brat mi se nedavno vratio kući iz Dubaija, pa smo sada svi tu osim supruge, koja je u Slovačkoj i tamo treba da se porodi u aprilu. Mislim da niko od nas nije očekivao da ovako nešto može da se desi, jer su u početku svi mislili da je ovo neki mali, bezazlen virus, ali se ispostavilo da je zapravo mnogo ozbiljniji – ističe Andrić.

Trenutno je još uvek neizvesno da li će se prvenstvo u Srbiji nastaviti i kad.

Mislim da o tome konačno reč treba da daju stručni ljudi iz Fudbalskog saveza. Vidim da će u Engleskoj i Nemačkoj prvenstvo biti nastavljeno u maju i da će se, pred praznim tribinama, igrati sve do kraja juna. Ne znam da li će tako biti i kod nas, ali u svakom slučaju, moramo biti spremni na svaku odluku Saveza. Zato i ovo vreme moramo koristiti maksimalno koliko možemo da zadržimo fizičku spremu – napominje Andrić.

On se ove zime priključio ekipi Vojvodine iz Mladosti i za sada se odlično uklopio u novu sredinu.

Do pojave virusa, stvarno je sve bilo super. U početku mi je bilo malo teško, zato što sam bio sam, ali imam neke prijatelje ovde koje poznajem od ranije, a i sa novim saigračima sam se brzo zbližio i uklopio. Atmosfera među nama je zaista odlična i tu ne mislim samo na nas igrače, već i na trenera, kondicionog trenera, fizioterapeute, spremačice i bukvalno sve ostale ljude u klubu – rekao je Andrić.

FOTO: FK Vojvodina 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter