1
Domaći fudbal

JOVAN ZOGOVIĆ ZA HS: Banjički Vijeri sanja golove u mreži Zvezde i Partizana!

Objavljeno: 01.04.20 u 20:43

Došao sam u Rad, klub mi je odskočna daska i slušam savete oca Borislava, on mi poručuje da radim kontra od onoga kako je on, kako bih uspeo – poručio je Zogović.

Napadači su blago, za njih su golovi opsesija, a jedan od bisera stasava na Banjici. Jovan Zogović je rođen 2001. godine u Kruševcu.

Nakon Trajala odlučio se za školovanje u Radu i već je upisao debi za najbolji tim ‘građevinara’. Dobio je nadimak banjički Vijeri, po uzoru na slavnog Italijana.

– Nije dovoljan samo talenat, već je potrebno da čovek bude radnik, kako bi uspeo u surovoj konkurenciji. Pored činjenice da sam kući na pauzi zbog koronavirusa, svaki dan trčim po šumi bez obzira na sneg ovde. Plan mora da se ispuni, a uveče sledi serija vežbi i tako do povratka na teren sa mojim drugarima – poručio je za HotSport Zogović.

Izabrao je plavi dres, svestan njegove težine i asova koji su stasali noseći ga.

– Rad je klub sa tradicijom, imaju dobru školu, hoće da daju priliku mladima na sceni i smatram da je izbor pravi, Rad je odskočna daska za dalji put u Evropu.

Posle samo dva kola usledila je pauza, a robusni napadač je imao debi za najbolji tim sa stadiona ‘Kralj Petar’

– Prošle sezone sam igrao protiv Partizana i osetio seniorski fudbal. Postoji razlika, a sada se kalim u omladincima i upisao sam asistenciju. Ako se nastavi sezona doći će golovi, pošto sam pogađao tokom priprema. San mi je da dam gol Zvezdi i Partizanu. Lopta je u omladinskom pogonu završila u mreži Vojvodine.

Buduća ‘zvezda’ je iz fudbalske porodice, pošto je i njegov otac Borislav nekada bio fudbalski profesionalac.

– Podrška dobro dođe, tata je igrao za Napredak i kasnije u Austriji, mada svoj potencijal nije isterao do kraja. Druga vremena su bila, a sada me savetuje, radi sve suprotno od mene.

Mladi igrači imaju i svoje uzore.

– Dopada mi se igra Marka Rojsa iz Dortmunda. Volim stil koji gaje ‘milioneri’ i kada mogu odgledam njihove mečeve u šampionatu Nemačke i Ligi šampiona. Šteta je što su ispali od PSŽ-a.

Zogovićeva želja je da od leta bude standardan član prvog tima.

– Želim da se izborim za svoj status, šansu iskoristim, postižem golove, a to je važno za napadača i na taj način mogu da donosim uspehe klubu – poručio je talentovani napadač Rada.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter