Fudbalski klub Voždovac i njegovi fudbaleri odazvali su se apelu Fudbalskog saveza Srbije i odlučili da daju svoj doprinos u borbi naše zemlje sa rastućom epidemijom korona virusa.

Zmajevi su odlučili da se odreknu dela svojih martovskih primanja, a sva sredstva biće donirana na namenski račun koji je otvorio FSS i koji služi za sakupljanje sredstava koja će biti preusmerena zdravstvenom sistemu Republike Srbije koji trenutno trpi velike velike udare zbog borbe sa korona virusom.


Generalni direktor FK Voždovac Miloš Mirković napominje da nije bilo sumnje u tome da li će se FK Voždovac odazvati na apel matičnog saveza.

– Pohvalio bih brzu reakciju Fudbalskog saveza koji je alarmirao sve klubove i kao što vidimo ova akcija uzima sve veći zamah. Svi mi koji radimo u fudbalu, kao najpopularnijem sportu, imamo veliku odgovornost jer smo deo sistema koji može da pokrene veliki broj ljudi i učini mnogo u trenutnoj borbi sa virusom koji hara planetom. Takođe smo stavili do znanja da je FK Voždovac spreman da pomogne i na druge načine ukoliko to bude potrebno, i nadamo se da ćemo se svi zajedno što pre izboriti sa trenutnom situacijom – napominje Generalni direktor Voždovca.