Korona virus ne popušta u Evropi, hara i odnosi živote od Malte do Islanda, te je veliko pitanje hoće li se lige uopšte nastaviti.

Za sada fudbal se zvanično igra samo u Belorusiji. Veliko je pitanje hoće li se uopšte ova sezona nastaviti u ostalim članicama UEFA. Neki plan je da se to dogodi krajem maja i početkom jula. Ipak, jedini sa konkretnim planom su Englezi.


Naime, kako prenosi britanski ‘Indipendet’, Premijer liga mogla bi da se nastavi u junu i traje do sredine jula. Igralo bi se po principu Svetskog prvenstva, tačnije na samo tri ili četiri stadaiona, ali ne velika, već u trening centrima. Sve bi se dešavalo u Londonu, a ekipe bi bile smeštene po hotelima gde bi bile izolovane i pod lekarskom kontrolom kako se COVID-19 ne bi pojavio i širio.

Utakmice bi bile igrane pred praznim tribinama, ali bi navijači mogli da uživaju. Naime, sve utakmice bile bi prenošene na TV-u. Reč je ukupno o 92 utakmice, igralo bi se subota-sreda, što je negde do sredine jula.

Samim tim bi ovo bile i pripremne utakmice za sledeću sezonu koja bi startovala najverovatnije sredinom avgusta, posle odmora od sedam dana i dve do tri nedelje priprema.

Naravno, sve ovo pada u vodu u slučaju da se pandemija korona virusa ne zaustavi ili ne daj bože ako se zaustavi, ponovo vrati tokom utakmica.