Veliki broj žrtava odneo je virus korona u Italiji.

Među njima je i otac nekadašnjeg italijanskog fudbalera, te saigrača i kasnije saradnika Siniše Mihajlovića, Darija Markolina.


Markolin je bio asistent Mihajloviću u Fiorentini i Kataniji, dok su obojica radili sa Manćinijem u Interu. Takođe, zajedno su delili svlačionicu Lacija. Italijan je rešio da posle smrti oca, sve kroz šta je prošao podeli s novinarima čuvenog italijanskog lista.

– Prvo je imao groznicu. Bio je u rizičnoj grupu, ne samo jer ima 75 godina. Patio je od hipertenzije. Virus je našao plodno tlo. U početku su rekli da kod kuće pratimo njegovo stanje, ali posle četvrtog dana imao je temperaturu 39,5 pa i 40. Moj brat je nabavio mašinu koja meri zasićenost kiseonikom, on je bio na 78, a minimalna vrednost je 92. Odmah smo obavestili bolnicu. Sve je bilo brzo, nismo stigli ni da mu kažemo poslednje zbogom. Poslednja dva dana bio je veoma loše, nije mogao da priča. Govorili su “stabilno je”, pa “nije dobro” i na kraju “bez svesti je”. Nisu mogli ništa. Na pitanje da li se radi o satima ili danima, rekli su da su sati u pitanju. Poslednji put sam ga video početkom februara. Nisam imao priliku čak ni da ga poljubim u čelo. Ne krivim nikoga zbog toga što se desilo, ne živimo u situaciji koja se može nazvati normalnom – rekao je Markolin za “Korijere delo sport“.

 

Markolin je istakao i da je međuostalom dobio poruku podrške i od strane Siniše Mihajlovića.

– Primio sa hiljade poziva iz sveta fudbala i televizije. Odgovorio sam svima. Prvi me je pozvao Roberto Manćini, a onda i Siniša Mihajlović. Zvali su me i Toti,Kostakurta, Ćiro Ferara – dodao je Markolin, koji je svojevremeno nosio dres Lacija, Sampdorije i Napolija, a trenutno radi kao komentator na platformi DAZN.