0
Evropske lige

MILOŠ KRUŠČIĆ IZ BUGARSKE ZA HS: Bili smo u naletu, ali nas je korona zaustavila! Želimo u Evropu!

Objavljeno: 30.03.20 u 15:08

‘Stranci su ostali, mere su uvedene na vreme i čekamo odluku FS Bugarske, sa nadom da ćemo nastaviti takmičenje’, kaže srpski trener.

Nije lako više od dve nedelje „ubiti“ vreme bez posla na terenu, sedeti sa saradnicima i kockati vežbe bez uvida u rad igrača. U novonastali režim uklopio se talentovano trener Miloš Kruščić koji je posle odlaska Ljupka Petrovića preuzeo palicu šefa stručnog štaba u CSKA iz Sofije.

– Taman samo posle priprema uhvatili pravi ritam, upisali par dobrih rezultata i iskreno žalim što je korona virus stigao kada smo bili u naletu i došli na deobu drugog mesta sa još dve ekipe. Naša forma je došla na potreban nivo i usledilo je zaustavljanje šampionata – kaže Kruščić.

Srpski trener je sa saradnicima ostao u hotelu.

– Zajedno smo u hotelu u Sofiji koji radi samo zbog činjenice da u njemu živimo kao i ostali, a igrači su na okupu i stranci su ostali sve u nadi da ćemo se vratiti našim poslovima. Oni rade po datom programu, a ja sam u sobi i povremeno prošetam par krugova oko hotela.

Ipak, građani su prihvatili teške mere države.

– Nema ih na ulicama i parkovima. Izađu u nabavku ili apoteke, a onda nazad kući. Na vreme su doneli mere sa zatvaranjem i broj zaraženih je 290. Vidim da se kod nas steže, ali neke stvari su morale ranije da budu zabranjene ako želimo kao Kinezi da se vratimo normalnom životu.

Ljudi iz kluba prate situaciju.

– Baš pre sat vremena je došao u posetu direktor. Fudbalski savez Bugarske se sastajao, ali ništa dedinitivno nije doneseno i jedina je sreća da ima par utakmica do kraja i možda ne bude plej-ofa, mada svi hoćemo da odluka padne na terenu gde ćemo se možda vratiti u drugoj polovini aprila. Niko ništa ne može da garantuje.

Ekipa pod komandom Kruščića odlično gura na zadovoljstvo poznatog gazde Grise Gančeva.

– Ludogorec je od devet godina, osam puta bio prvak, mada sada nema veliku razliku ako se igra plej-of sve je moguće. Mi želimo u Evropu i možemo preko Kupa gde nas u polufinalu čeka Botev, a drugi par su Levski i Lokomotiva Plovdiv. Postavili smo rekord, pošto na deset mečeva za redom nismo primili gol.

Tim je sastavljen od legije stranaca od kojih je većina iz zemalja Evropske unije.

– Imamo i Afrikanca koji potpada u broj stranaca, ali sam uspeo da afirmišem mladog reprezentativca Valentina Antova, koji se nasao spisku „A“ tima. Tu je i Itujzev tako da ide dobro na oba polja.

Na kraju samo je važno da se nastavi trka.

– U borbi smo za dva trofeja, a ako nema fudbala, onda smo na gubitku. Videćemo šta i kako dalje će se odvijati u Bugarskoj i Evropi – zaključio je u razgovoru za HotSport, Miloš Kruščić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter