0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

VELJKO BIRMANČEVIĆ: Samo da korona prođe, pa da nastavimo gde smo stali – u Varni mi je najlepše…

Objavljeno: 29.03.20 u 13:41

Gol i asistencija Veljka Birmančevića u pobedi protiv Spartaka (4:1), bili su najava da je mladi reprezentativac Srbije u sve boljoj formi. Na tom meču je doduše dobio i žuti karton, pa je morao da propustio duel protiv Javora u Ivanjici, kako se kasnije ispostavilo, za sada poslednji u ovoj sezoni.

Usledila je prinunda pauza zbog više sile, u Srbiji je proglašeno vanredno stanje zbog opasnosti od pandemija virusa Covid-19. Fudbal je, sasvim logično, pao u drugi plan. Ipak, prvotimci Čukaričkog se trude da, koliko im to uslovi dozvoljavaju, ispunjavaju svoje profesionalne obaveze, uz želju da što spremniji dočekaju eventualni nastavak takmičenja u Superligi i Kupu Srbije. To se odnosi i na Birmančevića.

– Po proglašenu vanrednog stanja otišao sam kući, u selo Varna kod Šapca. Tu sam svakako bezbedniji nego da sam ostao u Beogradu. U glavnom gradu sam zbog fudbala već sedam godina, možda i najlepši period života nisam proveo kod kuće, sa porodicom i prijateljima iz detinjstva. Zna se da fudbal zahteva mnogo rada, treninga i odricanja. Kad se već sve ovako izdešavalo, pokušavam da nađem pozitivne stvari u ovoj situaciji, tako da sam sada u mojoj Varni, sa najmilijima – istakao je Veljko Birmančević.

Veljko je objasnio kako izgleda njegova dnevna rutina.

– Dobili smo program rada od našeg kondicionog trenera, ujutro su te vežbe prvo što odradim kod kuće. Imam sreću da u selu imamo veliko dvorište, pa sa bratom mogu da igram fudbal, stoni tenis… Takođe, imam gde i da trčim, a da nikog ne ugrožavam. Kad nastupi policijski sat, ostaje sasvim dovoljno vremena za druženje sa mojima.

FOTO: FK Čukarički

Birmančević nije želeo da komentariše najave koje su se pojavile prethodnih dana, da bi šampionati širom Evrope, pa i u Srbiji, mogli da budu nastavljeni u maju.

– To su za sad samo spekulacije. Kad će se i da li će se šampiona nastaviti, ne zavisi od nas, od saveza, UEFA, već od virusa. Na nama je da radimo koliko možemo u ovim uslovima, iako zaista nije lako. Lično, sa treninzima sam počeo odmah, znam kako bih izgledao da nisam na primer radio pet-šest dana, imao bih problem. Jeste da smo u trenutku prekida Superlige bili peti i da nam ne odgovara ta pozicija, s obzirom da ne vodi u Evropu. Sa te strane, odgovaralo bi nam da se nastavi takmičenje, uz sve to i moja forma je krenula da se diže, a i Čukarički je igrao bolje. No, virus nas je sve prekinuo, veliko je pitanje koliko će sve ovo trajati – kazao je Birmančević, koji je potom dodao:

– Kad stvari ponovo budu normalne, potrudićemo se da nastavimo tamo gde smo stali. Ali, jasno je svima da tada sledi težak period za sve nas u svetu fudbala, ipak će ovo sve ostaviti posledice, biće potrebno određeno vreme da se ekipa ponovo uigra… Jesmo i do sad imali slobodno 15-20 dana, ali nikad u sred sezone.

Veljko je potom govorio šta mu najviše nedostaje:

– Uf, sve mi je dobro ovako… Šalim se, uželeo sam se malo fudbala, da treniram normalno.

FOTO: FK Čukarički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter