1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SADA JE SVE JASNIJE: Direktor FSS najavio kada bi mogla da se nastavi Superliga…

Objavljeno: 29.03.20 u 09:59

Usled pandemije virusa korona koja ne jenjava, pitanje je kada i da li će se fudbalsko prvenstvo u Srbiji okončati na terenu.

Takmičenje u Superligi je suspendovano nakon 26 odigranih kola, odnosno 11 pre kraja. Trebalo je da se odigraju još četiri meča u regularnom delu, a onda još sedam u plej-ofu, odnosno plej-autu.

Fudbal u Srbiji bi mogao da se nastavi, smatra sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević.

– Ne znamo, u ovom trenutku, šta će biti sa prvenstvom. Čekamo reč države, i koliko će dugo trajati vanredno stanje. Bolje da još mesec dana budemo u izolaciji, nego da ugrozimo život igračima, trenerima i svim drugima – rekao je on za „Žurnal“, a onda nastavio o mogućim datumima:

– Razgovarali smo sa čelnicima UEFA, još uvek se traži rešenje. Ako se sve ovo završi za mesec dana, ostaje nam 20 dana za pripreme, pošto igrači ne mogu posle kućnih treninga odmah na teren. U tom slučaju, očekujem nastavak krajem maja i ritam sreda-subota. Video sam da Nemci imaju sličan plan – poručio je Matijašević.

FOTO: FK Čukarički

Pored takmičenja u Suerpligi, suspendovan je i Kup Srbije, a u tom takmičenju stiglo se do četvrtine finala.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter