0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

NE MARE ZA KORONU: Belorusi igraju pred hiljadama navijača, Srbi poraženi u derbiju (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.20 u 15:56

Jedini šampionat na starom kontinentu koji nije prekinut.

Belorusija je jedina država koja usled pandemije virusa korona nije zabranila masovna okupljanja, a utakmice tamošnje Premijer lige igraju se neometano.

Na programu je ovog vikenda bio derbi između Minska i njegovog gradskog rivala Dinama. Pobeda je pripala Minsku, koji je pred oko tri hiljade gledalaca slavio s 3:2 (3:0). Pored triler završnice derbi duela, veliku pažnju privukle slike s tribina, a prvi čovek tamošnjeg fudbala, Vladimir Bazanov, insistira da se prvensvo normalno odvija, uz prisustvo navijača.

– A što da nam se šampionat ne nastavi? Da li je vanredno stanje proglašeno u našoj zemlji? Nemamo kritičnu situaciju. Zato smo i rešili da se šampionat igra kako je je predviđeno – rekao je on tokom prošle nedelje, a s njim se slažu i predsednik AleksandarLukašenko, te nekadašnji fudbaler Barselone i Arsenala Aleksander Hleb.

(VIDEO:YouTube/FK Minsk)

Domaći Minsk je do poluvremena poveo 3:0 (Kvasčinski 1, Čagovec 41, Gribovski 45), a od 58. minuta je imao i igrača više posle isključenja Goropevšeka. Sa igračem manje ekipa Marka Pavlovskog i Dominika Dinge, koji nije ulazio u igru, je smanjila na 2:3, golove su postigli Šikavka u 77. i Bakar u 80. minutu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter