0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

MIROSLAV BOGOSAVAC ZA HS: U Groznom smo mirni od korona virusa, treniramo u kampu…

Objavljeno: 29.03.20 u 15:27

„U hotelu gde živim radi restoran na 32. spratu, gde imam obroke i slobodno vreme provodim u apartmanu, a kada jedva čekamo utakmice“, kaže levi bek.

Čekao je i dočekao Miroslav Bogosavac da napusti Čukarički, a put ga je odveo u Ahmat iz Groznog, gde je bivši defanzivac otvorio novu stranicu karijere. Pred sam „dolazak“ korona virusa, povredio je ložu i posle oporavka vratio se radnim obavezama sa ekipom čekajuci nastavak šampionata Rusije.

– Sve je dobro i za sada smo u Groznom mirni od korona virusa. Tržni centri su zatvoreni, rade samo apoteke i marketi. Ima ljudi, mada mnogo manje, a preduzete mere daju rezultate – kaže Bogosavac.

Rusija je ogromna zemlja, a nema mnogo zaraženih građana, njih oko hiljadu i po.

– Potezi su povučeni na vreme, a sada su zatvorene granice i avio sabraćaj. Nema cirkulacije stanovništva do daljnjeg i neka predviđanja su optimistična.

Treba izdržati nekoliko nedelja, a igrači Ahmata imaju obaveze u kampu.

– Treniramo punom parom. Jedan trening zajednički na terenu i posle posebno vežbe snage, kako bi spremno dočekali nastavak u aprilu ili maju. Procene su da ćemo ovaj „posao“ bez utakmica okončati, kao što to uradili u Kini, Japanu i Južnoj Koreji.

FOTO: Privatna arhiva

Ekipa Bogosavca vodi borbu za opstanak, a iz Kupa su posle 120 minuta eliminisani od Zenita.

– Odigrao sam dobar meč kao i čitava ekipa. Imao sam još dobrih partija, a ovde su zadovoljni mojim učinkom i takmičenje je po meri. Zenit je najjači, ali imaju tri giganta iz Moskve i realno svako može da iznenadi favorita. Nama je ključ sledeći meč i gostovanje Krila Sovjetovu, koje predvodi Miodrag Grof Božović. Direktna bitka na „život i smrt“, a fudbal je zato intresantan.

Ahmat ima pravo da otkupi bivšeg mladog reprezentativca Srbije od Čukaričkog.

– Oni imaju pravo preče kupovine, pošto sam došao na pozajmicu do juna. Uklopio sam se u sistem, želje su obostrane da nastavimo dalje i od leta. Videćemo, koji je naredni korak samo da krenu mečevi i da opstanemo u elti. Makar kroz baraž, pošto mislim da su svi jači od drugoligaša – zaključio je na kraju za HotSport, Bogosavac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter