0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

BILA JE POTREBNA SAMO JEDNA PORUKA: Njegoš Petrović otkrio kako su fudbaleri Zvezde podržali borbu protiv korone…

Objavljeno: 29.03.20 u 15:03

Prvotimac Crvene zvezde i mladi reprezentativac Srbije Njegoš Petrović, kao i njegovi saigrači, vreme provodi u karantinu shodno vanrednoj situaciji.

Vezista Njegoš Petrović vredno trenira kod kuće, kako bi se u što boljoj formi vratio na teren posle ove pauze.

Crveno-beli su pokazali veliko srce tako što su prikupili novac za kupovinu respiratora koji su prekopotrebni našoj zemlji, a Petrović je otkrio kako su on i saigrači došli na ideju da podrže borbu.

– Kapiten Milan Borjan nam je pre nekoliko dana poslao svima poruku kako bi nas pozvao da svi zajedno pomognemo u ovoj situaciji u kojoj smo se našli. Predložio nam je šta da uradimo, a mi smo kao jedna velika porodica i tim to oberučke prihvatili, vrlo brzo se organizovali, i nadam se da su respiratori već stigli. Mislim da smo zajedno sa klubom koliko-toliko pomogli ljudima kojima je to neophodno.

Dvadesetogodišnji fudbaler otkrio je kako prvodoi dane u karantinu.

– Uslovi nisu isti, ali naš stručni štab daje maksimum kako bi nam pomogao u održavanju forme. Mogu slobodno reći da su treninzi veoma teški, upravo zato što ih ne radimo na terenu. Klub nam je izašao u susret i svaki igrač je dobio kućni bicikl kako bi se što više i bolje spremao. Treninzi su takođe i veoma zanimljivi, jer se dosta razlikuju od onih koje radimo na našem stadionu. Poštujemo sve što se od nas traži i iskreno se nadam skorom povratku na teren – naglasio je Petrović.

FOTO: FK Crvena zvezda

Mladi fudbaler je istakao da njemu, kao i ostalim igračima, mnogo znači to što je u svakodnevnom kontaktu sa trenerima.

– Naravno da je mnogo lakše kada su i oni tu. Vode maksimalno računa o svakom detalju. Od individualne ishrane, do treninga, razgovora sa stručnim štabom. Tu je i obaveza da se na svaka tri dana merimo i šaljemo im podatke o kilaži. Sve je to u cilju kako bi se mi što spremniji vratili na teren. Svaki dan pričamo i ako nastavimo ovim tempom verujem da nećemo mnogo zaostati sa fizičkom spremom.

Takođe, Njegoš je opisao kako izgledaju njegovi dani u karantinu.

– U slobodno vreme radim kao što i verovatno većina nas. Ujutru kada ustanem uvek odradim trening, tu su mi mlađi brat i devojka. Pokušavamo da budemo kreativni, radimo neke nove stvari, gledamo serije. Predlažem svima i aplikaciju „Ne ljuti se čoveče“, u kojoj putem interneta možete igrati sa svojim drugarima veoma zabavnu društvenu igru. Ja to igram svaki dan sa svoja tri najbolja druga i mogu reći da mi nije dosadno. Trudimo se da nam dani ne budu isti. Od skora sam počeo i da sviram gitaru, sada imam vremena i za to, vežbam često i nadam se da ću u ovom teškom periodu i naučiti nešto.

Na kraju, Petrović je imao poruku za navijače.

– Pre svega bih poručio, kako svim zvezdašima tako i svim građanima Srbije, da ostanu kod kuće, da budu strpljivi. Kada sve ovo prođe zajedno ćemo dočekati tu prvenstvenu utakmicu i da se zajedno sa našim navijačima radujemo novim uspesima Crvene zvezede – podvukao je Njegoš Petrović.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter