1
Domaći fudbal

KORONA TEMA NA HS – STOJADINOVIĆ: Posledice će trpeti i Zvezda i Partizan – Plate od 50.000 evra mesečno nerealne

Objavljeno: 28.03.20 u 09:47

Gubici su veliki, a manja plata je očekivana mera, pošto je lestvica mnogo podignuta i kod nas nije realna plata od 50.000 evra mesečno – rekao je poznati menadžer.

Zbog koronavirusa danima unazad postavljaju se pitanja o ekonomskoj održivosti, a gubici klubova su neminovni, posebno u Evropi i ne čudi što iz UEFA potenciraju da se takmičenja nastave po svaku cenu. Svoje viđenje celokupne situacije, kao i mera koje slede izneo je priznati srpski menadžer Zoran Stojadinović, pogotovo poznavalac situacije u Španiji i Engleskoj.

– U kontaktu sam sa pojedinim rukovodiocima klubova, oni na početku nisu imali planove za ‘rezanje’ plata, mada kako sve traje nedeljama i nema fudbala počeli su da rastu gubici. Neki izdvajaju do 30.000.000 evra mesečno za plate, a trenutno posluju bez prihoda. To je katastrofa i problemi samo rastu. Umanjenje plata je očekivan potez – rekao je Stojadinović.

On dodaje da ne postoji klauzula u ugovorima koja predviđa vanredne situacije poput koronavirusa.

Niko ovo nije očekivao, klubovi se sa ovim prvi put susreću. Bolje je da dođe do umanjenja, nego da mnogi klubovi bankrotiraju i onda je to još veća šteta za većinu igrača. Stabilizacija će da usledi posle određenog vremena, ali će proći određeni period – dodaje Stojadinović.

Na udaru krize su Crvena zvezda i Partizan.

Dešavanja u Španiji i Italiji će uticati na transfere na području Srbije. Klubovi neće duboko zavlačiti ruku u džepove. Polako se u Evropi shvata da su ekipe preterale sa transferima od 100.000.000 evra, takvih više neće biti. Lestvica je podignuta visoko i kod nas nije realno da neko ima mesečna primanja od 50.000 evra. Možda je pokriće igranja u Ligi šampiona, ili Ligi Evrope, a šta kada nema plasmana. Živim od fudbala, ali tvrdim da je to ludost – dodaje srpski menadžer.

Zaustavljanje velikog obrta novca je veoma realna opcija na velikim tržištima.

U Španiji su se podigli na noge zbog zarada fudbalera, pošto naučnici imaju dve hiljada evra, a videćemo da li će ostati na kursu smanjivanja ulaganja. Mislim da hoće i da treba, kao i kod naša dva kluba, pošto nemaju veliku zaradu od ulaznica i TV prava, a prodaja igrača neće ići baš lako – zaključio je Stojadinović u razgovoru za HotSport

0
0

1 Komentara

  1. Kazivanje Z. Stojadinovića je sasvim realno! Zvezda jednostavno mora da snizi primanja, a pogotovo falš “kapitalcima” koji tek sada kada je kriza u punom jeku neće moći da odu ni u Bangladeš! Prvo skresati plate i dovesti ih na razumnu meru za trećerazredne afričke “kapitalce” tipa Bena i Boaćija, a ako ne prihvate smanjenje plata, onda im treba dati odrešene ruke! Tek to bi ih pogodilo, jer onda jednostavno ne bi mogli nigde otići, jer niko i ne traži te gromade! Kakvu je samo glupost napravila Zvezda kada je produžilča ugovor sa 33-godišnjim sporim “kapitalcem” Benom i poklonila mu 2 milionma evra, kojega niko živi u svetu ne traži! Da je Srbija prava država pozvala bi na odgovornost neodgovorne direktore Zvezde!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter