1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

MOŽE GORE I OD GOREG – MILOŠEVIĆ: Ne smemo da se vodimo onom ‘neće to mene’!

Objavljeno: 28.03.20 u 10:45

Savo Milošević smatra da će Srbija iz borbe sa koronavirusom izaći kao pobednik.

Trener crno-belih u razgovoru za ‘Informer‘ ističe da smo kao zemlja preživeli ratove, bombardovanja… Te da ćemo prebroditi i trenutnu krizu.

Nikome nije prijatno u izolaciji, posebno ako smo naviknuti na brz način života. Međutim, kad se ovako nešto desi iznenada, nema nam druge nego da poslušamo uputstva struke i nadležnih organa. Srednja generacija kojoj pripadam možda sve lakše podnosi, jer smo prošli kroz izuzetno teška vremena. Imali smo rat u Bosni, bombardovanje, sankcije, SARS, svinjski grip, tako da smo svesni da i od goreg ima gore – objašnjava Milošević.

Nekadašnji reprezentativac smatra da je za povratak u normalu potrebno jedinstvo i sloga među ljudima.

– Ovo je vreme kad bi trebalo opet da se ujedinimo, pozovemo svoje bližnje, kad sretnemo komšije da ih pitamo kako su. Kad sve ovo prođe, a proći će, nadam se da će se ljudi više okrenuti jedni drugima i da će umesto telefonima i internetom komunicirati licem u lice. Zar ima nešto lepše nego kad možete da odete do vama dragih ljudi, odete sa decom u prirodu, na porodični ručak ili se vidite sa prijateljima – kaže Milošević.

Savo Milošević je ostavio traga tokom igračke karijere i u Španiji, kao i Italiji. Izrazio je saosećanje sa pomenutim zemljama.

– Čujem se sa prijateljima u Španiji i Italiji i teško mi je kad čujem kroz kakvu patnju prolaze. Da se to nama ne bi desilo, moramo da poštujemo apsolutno sve propisane mere. Ne smemo da se vodimo onom ‘neće to mene, mi ovde neprijatelja ne vidimo‘. Kad su se začule sirene 1999. godine, znali smo odakle nam preti opasnost. Sad toga nema. Nisu pošteđeni ni sestra, ni brat, ni majka, ni baka. Svi moraju da ostanu u kućama – naglašava Milošević u razgovoru za ‘Informer

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter