0
Evropske lige

FOTO: FK Botev

VALERI BOŽINOV: Vlahović danas vredi 50 miliona evra, i ja bih, ali…

Objavljeno: 27.03.20 u 13:25

Nekada jedan od najboljih bugarskih fudbalera Valeri Božinov govorio je za italijanske medije o Fiorentini u kojoj je igrao 2005. do 2007. godine.

Božinov je u Toskanu stigao 2005. godine na poziv sportskog direktora Pantelea Korvina, a na pitanje kada se poslednji put sa njim čuo Bugarin je pomenuo dva bivša saigrača iz Partizana.

– Poslednji put kada smo se čuli je bilo kada je zvao za Milenkovića i Vlahovića. Pitao me je šta mislim. Rekao sam mu da ne razmišlja mnogo i da ih uzima odmah jer je reč o sjajnim igračima. Novac uložen u njihovo dovođenje će mu se vratiti 10 puta – rekao je Božinov.

O dvojcu fudbalera koji su iz Partizana stigli u ‘violu’ govorio je Bugarin i dalje:

– Oni su skromni momci koji vole da rade i postali su veoma bitni za tim. Ako Fiorentina opet želi da bude velika, nikako ne sme da ih proda. Takvi igrači su joj neophodni. Nadam se da Fiorentina sa njima može da postane ono što su sada Atalanta i Lacio – rekao je Božinov.

On je potom obasuo komplimentnima nekadašnjeg saigrača iz napada Dušana Vlahovića.

– Mnogo ga volim. Upoznali smo se u Partizanu gde smo igrali zajedno. U njemu sam video petnaestogodišnjeg sebe. Ali još opasnijeg. Kažem to u pozitivnom kontekstu. Pazio sam na njega jer mi se svideo njegov stav i osetio sam da može da postane svetska klasa. Video sam ludački talenat u njemu. Nije slučajnost što ga je Korvino uzeo. Do sada je sjajan, ali ima još da napreduje. Firenca je pravo mesto za fudbalsko sazrevanje. Dušan je gladan fudbala kao retko koji fudbaler. Čak je i previše bezobrazan kad se nađe pred golom. Nikad se ne predaje i jedino što vidi je gol. Lud igrač. Ja sam 2004. otišao u Fiorentinu za 15.000.000 evra, a Dušan danas vredi 50.000.000 evra. Mada, mislim da bih i ja vredeo toliko jer su se cene na tržištu promenile – istakao je Bugarin.

Valeri Božinov danas ima 34 godine i nosi dres Peskare.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter