0
Domaći fudbal

PRVI ČOVEK VOJVODINE: Bogu hvala u našem timu niko nije zaražen korona virusom, radimo u rangu najvećih evropskih klubova!

Objavljeno: 27.03.20 u 14:45

Pre 12 dana, na teritoriji Republike Srbije uvedeno je vanredno stanje usled pandemije korona virusa.

Od tog trenutka, obustavljena su sva sportska takmičenja u zemlji, a rad u svim fudbalskim klubovima, kao i u mnogim drugim pravnim licima, sveden je isključivo na aktivnosti koje su neophodne u trenutnoj situaciji.

Iako je u, u svojoj dugoj istoriji, Vojvodina prošla kroz dva svetska rata i mnogo izazova koji su ugrozili njeno vitalno funkcionisanje i delovanje, sa ovakvim okolnostima se ni „stara dama“ nikada ranije nije suočila. Ipak, prema rečima njenog predsednika Vojislava Gajića, Vojvodina će i ovu situaciju izdržati i neće dozvoliti da bude destabilizovana svime što se trenutno dešava.

– Fudbalski klub Vojvodina u potpunosti poštuje i pridržava se svih mera i preporuka na koje je apelovala naša država, jer strogo vodimo računa kako o onima koji su članovi našeg kolektiva, tako i o svima iz naše lokalne sredine, što je naša dužnost i obaveza. Na sreću, niko od angažovanih u FK Vojvodina i njihovih porodica za sada nije inficiran korona virusom i nadamo se da će tako i ostati – ističe Gajić.

Predsednik FK Vojvodina napominje da se čini maksimalan napor kako bi se zaštitili svi članovi kluba, ali u isto vreme i nastavilo njegovo funkcionisanje.

– U FC „Vujadin Boškov“ i dalje dolaze samo oni čije je fizičko prisustvo krajnje neophodno za aktivnosti kluba u novonastaloj situaciji i njima se zahvaljujem na odnosu koji pokazuju prema klubu i svom poslu. Naravno, redovnom dezinfekcijom prostorija i obezbeđivanjem kompletne zaštitne opreme, vodimo računa o tome da njihovo zdravlje ni na koji način ne bude ugroženo. Takođe, uprava kluba se potrudila da prošle nedelje bude isplaćena plata igračima, trenerima i zaposlenima. Iako nas je sve zatekla ova pandemija, mogu da poručim da će klub i ovaj period uspešno prebroditi, te da ćemo, kada sve ovo prođe, biti spremni i jednako sposobni da ostvarimo ciljeve koje smo odavno zacrtali – kaže Gajić.

Ipak, vanredno stanje sigurno će se odraziti na fizičku spremu i formu igrača.

– Ove nedelje, naši fudbaleri su počeli sa zajedničkim onlajn treninzima, čime je Vojvodina, u tom segmentu, stala rame uz rame sa najvećim evropskim klubovima. U trenucima kada je zajednički trening na istom prostoru strogo zabranjen, ovo je najviše što bilo koji klub može da uradi po tom pitanju. Svestan sam toga da to nije isto kao i redovan trenažni proces, te da bi duga pauza sigurno ostavila traga na igračima, pa stoga možda nije na odmet razmisliti o tome da se sezona proglasi završenom. Ipak, za tako nešto, prethodno je potrebno čuti i druga mišljenja i nakon toga doneti zajedničku odluku u interesu igrača, navijača i fudbala uopšte – istakao je Gajić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter