0
Evropske lige

NOVI REZ ZBOG KORONE: I Atletiko smanjuje plate igračima

Objavljeno: 27.03.20 u 17:40

Nogu je povukla Barselona, koja je prva najavila da će svojim fudbalerima smanjiti primanja, a istu meru mogao bi da uvede i Atletiko Madrid.

Tim iz španske prestonice navodno je prinuđen na ovakav potez, dok nema utakmica.

– Razgovarali smo s našim igračima, oni su svesni što se događa. Znam da ni s njihove strane, kao ni s strane trenera i tehičkog osoblja, neće biti nikakvog problema – rekao je Atletikov predsednik Enrike Serezo u razgovoru za radio „Marka“, pa dodao:

– Radimo finansijske planove razmišljajući o svakoj mogućoj situaciji. Ne znamo kako će se razvijati situacija s odigravanjem prvenstva. Ništa ne vredi sada govoriti kako će se nastaviti u maju jer to niko ne zna.

U Španiji je u petak broj obolelih od korona virusa porastao za gotovo 7.900 premašivši 64.000.

– U čitavoj ekipi, među trenerima i zvaničnicima nismo srećom imali problema s korona virusom – poručio je Serezo.

U Španiji, u slučaju ‘više sile’, kakva je nastala uvođenjem vanrednog stanja u zemlji 14. marta, kompanije mogu otvoriti Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (ERTE). U četvrtak je to najavila Barselona, a reč je o smanjenju radnih sati sportista i zaposlenih, čime će njihove plate proporcionalno biti smanjene.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter