0
Evropske lige

HS ANALIZA: Lacio je postao italijanski Porto, dovede igrča za ‘siću’, a proda za deset i više puta veću cifru!

Objavljeno: 27.03.20 u 15:40

Nebesko-plavi su se do pandemije korona virusa rame uz rame borili sa Juventusom za titulu, što ih je svrstalo u apsolutni svetski fudbalski hit.

Pred sam početak sezone malo ko je video Lacio u borbi za Ligu šampiona, a kamoli titulu. Juventus je bio prvi favorit, a za njim su išli Inter, Napoli, Mila i Roma. Čak su i Atalantu mnogi videli ispred Lacija, ali pobedila je sjajna strategija Klaudija Lotita, Iglija Tarea i Simonea Inzagija uz pomoć saradnika.

Lacio je postao italijanski Porto, pa i Benfika. U prevodu tim koji za male pare dovede igrača, a kasnije ga proda za deset i više puta veću cenu. Taj proces nije počeo ove sezone, već traje poslednje dve-tri godine. Kao početni primer stavićemo sjajnog Brazilca Felipe Andersona koji je iz Santosa doveden za pristojnih 7,5 miliona evra, a pre godinu i po dana prodat je Vest Hemu za 38 miliona evra. Za skoro pet puta veću ‘cifru’. Još bolji primer je mladi Španac poreklom iz Senegala Balde Keita koji je iz La Masije stigao za 300 hiljada evra, a prodat Monako za 30 miliona evra. Zarada 100 puta veća.

Rimljani bi tek mogli da zarade ogoroman novac, možda ne ovog leta zbog kolapsa izazvanog korona virusom, ali da do smrtonosne bolesti nije došlo na ‘Olimpiku’ bi se brojale ‘šuške’.

Najvažnijim igračima tima enormno su poskakale cene. Povod za ovaj tekst bila je informacija da Barselona želi brazilskog defanzivca iz redova Lacija Felipe Luisa. Momka kog je lacio još 2016. godine doveo iz Ituana za svega 750 hiljada evra, a danas Katalonci, pa i Bajern iz Minhena nude 40 miliona evra.

Sjajn primer dobrog rada u skauting službi Lacija je i Luis Alberto. Španac koji je ove sezone postigao četiri gola i čak 13 puta asistirao. U Rim je stigao leta 2016. godine iz Liverpula za svega četiri miliona evra, a danas ga procenjuju na 60 miliona evra, mada bi nebesko-plavi mogli da guraju i do 80 miliona evra.

Ne možemo, a da ne pomenemo i našeg Sergeja Milinkovića-Savića. Momka koji je iz Genka 2015. godine stigao kao veliki talenat za 18 miliona evra. Danas se pominju cifre od 100 do 120 miliona evra za Srbina ako se odluči da napusti ‘večni grad’.

Tu je i mladi Argentinac Hoakin Korea koji je stigao za 15 miliona evra iz Sevilje, a već danas vredi oko 50 miliona evra. Prva zvezda tima je svakao napadač Ćiro Imobile koji je na 33 utakmice postigao 30 golova. On je u Lacio stigao 2016. godine iz Sevilje za 9,4 miliona evra, a danas bi Lacio mogao da zaradi lepih 70 miliona evra ako bi neko želeo da otkupi njegov ugovor, a želi…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter