0
Evropske lige

FOTO: BarcelonaFC/Twitter

KRIZA NA NOU KAMPU: Igrači Barselone odbili ponudu uprave za smanjenje plata

Objavljeno: 26.03.20 u 13:16

Igrači španskog prvaka ne žele da pristanu na umanjenje zarada.

Prema pisanju ESPN-a, najveće zvezde katalonskog kluba neće pristati na smanjenje plata, zbog aktualne pandemije korona virusa.

Na sastanak sa čelnicima Barselone otišli su kapiteni i njihovi zamenici, a oni su navodno dogovorili neke detalje i naznačili da bi kompromis možda i mogao biti dogovoren. Ipak, igrači ne žele da prihvate smanjene plata, dok upravi nije prihvatljivo to što oni nude kao kontraargument, pa se očekuje da se pregovori nastave narednih dana.

Na razgovoru je bilo predstavnika muške i ženske fudbalske, košarkaške, rukometne i ostalih ekipa koje deluju s grbom Barselone. Ipak, glavna stavka u proračunu čitavog  kluba su najveće fudbalske zvezde, za koje se na plate potroši oko pola milijarde evra godišnje.

Uprava katalonskog kluba bi mogla na kraju postupiti kao i hrvatski Dinamovo, te sprovesti odluku o smanjenju plata, ma koliko igrači bili protiv toga. Zbog pandemije korona virusa obustavljeno je takmičenje u Primeri, kao i u Ligi šampiona. Barselona je zbog trenutne situacije zatvorila stadion i trening centar, a igrači treniraju po posebnom planu kod kuće.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter