2
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

VLADIMIR STOJKOVIĆ: Pamtim 1991. i 1999. godinu, ovo je specifična situacija! Neka svako pomogne kako može

Objavljeno: 25.03.20 u 15:23

O vremenu u karantinu, druženju sa porodicom, kao i mnogim drugim temama govorio je golman Partizana Vladimir Stojković.

Parade ispred svog gola zamenio je onima u dnevnoj sobi, gde se svakodnevno ‘baca’ kako bi kontrolisao nestašne mališane. Pouzdani čuvar mreže danas je putem PR službe crno-belih upoznao javnost sa svojom svakodnevnicom u ovim teškim trenucima. 

Stojković striktno poštuje preporuke Vlade Republike Srbije, kao i klupske mere samoizolacije.

– Kod kuće smo po ceo dan, nekad izađemo pre, policijskog časa ispred zgrade petnaest,d vadeset minuta. Igramo se kući konstantno, napravili smo bukvalno vrtić,tako da smo po ceo dan posvećeni njima i nemamo vremena nizašta drugo zbog vanredne situacije. Ja lično ubacim samo trening koji smo dobili po programu i to odradim – rekao je Stojković.

Golman crno-belih otkrio je kako ‘radi vrtić’ u doba samoizolacije.

Trudimo se da improvizujemo vrtić na drugi način…. Sa decom slaźemo kocke, čitamo pričice, bojimo, igramo se pitalica, dečijih kvizova…..Puni su energije, napolju ne moźemo da izlazimo, pa se igramo svega što traže, da li je to, jahanje tate (smeh), fudbala, konstantno nešto radimo.

Dok igrači trče dužinom terena, paradama čuvari mreže brane svoj gol, da li ti u zatvorenom prostoru nedostaju parade?

– Svakako se bacam ovde kući za njima, zato što se konstantno penju negde da li na trosed, kuhinju, šank, tako da nisam ništa propustio…

Pridružio si se i ‘izazovu’ uradi što više sklekova… Koje su to veźbe koje radiš u kući?

– To su preventivne vežbe od povreda i snaga. Ne moźemo mnogo da se improvizujemo, dok ne budemo mogli da izađemo napolje. Nemam previše sprava, ali dosta može da se uradi i sa svojom težinom i da vam pomognu neki elementi iz kuće.

Koliko ti nedostaju treninzi… svi smo u samoizolaciji?

– Ja pamtim i 99. godinu, kada smo bili bombardovani i za to vreme kažem, ne ponovilo se… Sirene, pa sklonište… Da ne kažem da se sećam i 91 i 92. godine, kad je počeo rat u Bosni… Sigurno da nedostaje fudbal, jer je ovo specifična situacija jer smo stalno u kući i biće čak i duźe od svake naše zimske, odnosno letnje pauze… Najbitnije je zdravlje i svi ćemo ispoštovati odluku Vlade Repubkike Srbije i nadležnih, a fudbal neće nigde pobeći, biće tu i kad sve prođe.

Kako preporučuješ navijačima da provode vreme u izolaciji?

Planiram da se više posvetim čitanju, ali je neizvodljivo jer su deca tu kas god pokušam da se izolujem, samo dotrče, bilo da sam u spavaćoj sobi, da li je to krevet, kuhinja, odmah su tu… Ali, svakako preporučujem da ko moźe sada što više čita.

Stojković je ušao u istoriju kao golman sa najviše mečeva bez primljenog gola na večitim derbijima. Njegova mreža mirovala je na sedam duela protiv Crvene zvezde.

– Svakako da to imponuje, ali mislim da sada treba da skrenemo paźnju sa fudbala, sada je ovo najbitnija stvar i da se ljudi sačuvaju, pa kada sve prođe pričaćemo o fudbalu.

Dosta se juče govorilo o odluci igrača Partizana da doniraju deo plate u humanitarne svrhe?

Drago mi je da su svi igrači taj predlog oberučke prihvatili i odrekli se dela plate kako bi pomogli drźavi i našem narodu koji je sad u problemu i u bolnicama. Apelujem na sve ljude da pomognu na bilo koji način, da li je to finansijski ili tako što će pomoći da se odnese hrana penzionerima ili slično. Ali najvaźnije da se drźimo pravila,da budemo u karantinu i čak i kad je dozvoljeno da što manje šetamo, osim ono što je neophodno za svakodnevni život. Moramo da izdržimo, jer što se više budemo pridržavali,to će brźe proći.

Sada kada si u kućnom karantinu, da li ti Valentina sprema neko omiljeno jelo?

Nemam omiljeno jelo, ali je moj savet da se ne ide stalno u kupovinu, već ako se i ode kupite ono najvaźnije za dan, dva, tri, pet dana, kako bismo što manje išli na ulice i u markete. Znamo da je rizično ako smo u zatvorenom prostoru, pa iz tog razloga da ne izlažemo sebe i druge riziku od virusa.
Prosto da budemo racionalni u ovim trenucima – poruka je čuvara mreže Partizana Vladimira Stojkovića.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter