0
Evropske lige

EKSLUZIVNO – SANDI LOVRIĆ ZA HS: Predviđali su mi pauzu od tri meseca, profesor Vučetić me je vratio za dve nedelje na teren!

Objavljeno: 25.03.20 u 15:53

Navikavamo se na novonastalu situaciju, a nadam se ubrzo nastavku sezone i do tada treba da pratimo uputstva klubova – kaže ‘desetka’ Austrije.

Švajcarska je među prvima u Evropi zaustavila šampionate, a eksluzivno za HotSport, pričali smo sa Sandijem Lovrićem, igračem Lugana i napadačem mlade reprezentacije Austrije, koji je godinama nosio dres Šturma iz Graca.

– Stanje je bilo baš napeto, osetila se panika među ljudima, ali sada je već malo lakše, ljudi poštuju odluke i navikavaju se na novonastalu situaciju – rekao je Lovrić.

Brušenje forme nije lako u danima izolacije.

Godinama unazad se spremam sa jednim od najboljih kondicionih trenera. Prof. Vukom Vučetićem program mi je adaptiran na kućne uslove jer su bukvalno svi igrači u izolaciji. Samo jedno moram reći, nikada više nisam radio (smeh) profesor me sprema, sada na pauzi da kada se nastavi sezona bude kao da je nisam ni pravio. U tome je najbolji.

Lugano je ove sezone igrao Ligu Evrope, što je veliki uspeh.

– Super sam se uklopio u ekipu, sjajni su momci. Na početku mi je bilo malo teže, ali sada pred kraj smo počeli sa dobrim rezultatima, kako je prvenstvo omicalo tako sam i ja sve bolje igrao.

Početak je bio težak zbog oporavka od povrede.

Pred start evropskog prvenstva za mlade u Italiji, zadesio me je peh zbog kog sam morao da propustim takmičenje. Doživeo sam neugodnu povredu mišića i u reprezentaciji su mi dali prognozu da ću pauzirati tri meseca. To je užasna vest za igrača pogotovo u letnjem prelaznom roku. Pronašao sam najbolje rešenje u datoj situaciji. Odmah sam seo u avion i doleteo kod jednog od najboljih u tom poslu za oporavak igrača. Ne biste mi verovali, ali prof. Vučetić me je oporavio za 14 dana. Zatim sam prošao sve medicinske preglede u Luganu. Iskoristio bih ovu priliku da mu se zahvalim.

Na kraju, kada se očekuje nastavak šampionata u Švajcarskoj.

– Iskreno, ja se nadam što pre, samo da ostanemo disciplinovani i pratimo upustva klubova. Najbitnije je sada raditi na sebi individualno tokom ovih pauza – poručio je na kraju Lovrić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter