0
Evropske lige

ZARAŽENI SPORTISTI O KORONI: Bol je jak, nismo mogli da hodamo!

Objavljeno: 24.03.20 u 10:10

Trojica sportista smogli su snage da govore o korona virusu i posledicama koje je ostavio na njih tokom perioda zaraze.

Prvi zaraženi fudbaler u Nemačkoj bio je Luka Kilijan iz Paderborna. Reč je o mladom reprezentativcu Nemačke. On je govorio o svom iskustvu borbe za smrtonosnim virusom.

– Počelo je 10. marta malom iritacijom grla. Sutradan sam dobio glavobolju, ali sam nastavio da treniram. Već 12. marta počeo sam da osećam talase vrućine. Krenula je groznica. Bilo me je strah. Ja sam sportista i u formi, ali teško sam se borio protiv ovog virusa. Za ljude koji su već bolesni ovaj virus može da bude opasan po život. Treba ga shvatiti ozbiljno – rekao je Kilijan.

Drugi je bio fudbaler Elčea napadač Žonatas kom je 31 godina.

– Nisam mogao da treniram zbog slabosti. Pogotovo tokom prva tri dana. Nisam imao snage ni da se krećem. Kada sam otišao do kupatila da se istuširam, zamalo sam se onesvestio. Bila je to tako jako bol, kakvu nikada ranije nisam osetio. Ovaj virus nije šala – rekao je Žonatas, koji se nalazi u samoizolaciji u Španiji.

Najveću bitku sa korona virusom vodio je plivač iz Južne Afrike Van der Burg. On je 14 dana imao problema.

– To je najgori virus koji sam imao u životu, a iako sam zdrava individua sa snažnim plućima, koja vodi zdrav stil života i koja je mlada. Iako su najčešći simptomi nestali, i dalje osećam veliki zamor i kašalj ne prestaje. Satima sam izmoren čak i od najobičnije fizičke aktivnosti kao što je šetnja – napisao je Van der Burg.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter