0
Domaći fudbal

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda

TOMANE: Voleo bih da sam uz porodicu u Porugalu – ne znamo da li će se nastaviti prvenstvo, mada je sve rešeno…

Objavljeno: 24.03.20 u 23:55

U razgovoru za domaće medije, putem telefona, Tomane je je govorio o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi – daleko od domovine.

Mada mu sve ovo teško pada, Portugalac je realan i svestan trenutne situacije.

– Povratak u Portugaliju bio je ono što sam želeo. To je moja zemlja, tamo mi je porodica. Voleo bih da sam tamo sa njima, ali nemam ovlašćenja od kluba za tako nešto. Put je komplikovan, a rizik da se u putu zarazite izuzetno opasan. U principu, to neće biti moguće. Klub je oprezan i gleda šta će se dešavati, a onda će preduzeti mere i odluku koja se odnosi na strance. Čekam da vidim šta će biti, rekao je Tomane za portugalsku „Renesansu“.

U Tomaneovoj domovini je dosta veći problem sa korona virusom nego u Srbiji, te se napadač boji za porodicu.

– Strah nije veliki kod mene i moje devojke, koja je ovde sa mnom, više zbog porodice u Portugaliji. Ja sam u drugoj zemlji, nije isti jezik, ne znamo šta se dešava, da tako kažemo. Bojim se da će se stanje pogoršati, zbog svoje porodice. Mi preduzimamo sve mere, ne bojim se, dobro smo zaštićeni i nadam se da će to proći što pre.

FOTO: FK Crvena zvezda

Superliga je prekinuta do daljnjeg, a Tomane je sunarodnicima opisao kako izgleda situacija u Beogradu.

– Ovde u Srbiji je proglašeno vanredno stanje, vojska i policija su na ulicama. Ljudi mogu ići samo u supermakete i apoteke, u hitnim slučajevima, ostalo je zabranjeno. Ne znam da li će se liga nastaviti, ili će biti otkazana. Imamo još četiri meča do plej-ofa. Možda će biti završeno ubrzo nakon te četiri utakmice, a i ako ne bude tako, mi smo već praktično prvaci jer imamo 11 bodova više. Igrali smo poslednju utakmicu iza zatvorenih vrata, a onda je prvenstvo suspendovano. Kod kuće smo, treniramo po planu koji nam se svakodnevno šalje – poručio je Zvezdin napadač.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter