0
Evropske lige

FOTO: Pritvatna arhiva

SAŠA NOVAKOVIĆ ZA HS: Pobegao sam od korona virusa iz Vijetnama i stigao me u Bijeljini

Objavljeno: 24.03.20 u 17:59

„Preduzete su sve mere kao u Srbiji i nema stanovništva na ulicama, a do daljnjeg imamo individualne treninge kod kuće“, kaž defanzivac Radnika.

Bio je Saša Novaković, pred potpisom ugovora u Vijetnamu za prvoligašem Son Lam Nghe An i dobio je obaveštenje od čelnika kluba da je zbog korona virusa odložen start sezone. Pošto mu je isticala viza, spakovao je kofere za nazad i prihvatio poziv Radnika iz Bjeljine. I kada se štoper ustalio u najbolji tim, došlo je ponovo do prinudnog odmora.

– Nikako da „pobegnem“ od nevidljivog neprijatelja čitave planete. Tri kola smo samo odigrali i onda prinudna pauza. Preduzete su mere predostrožnosti kao u Srbiji i nema stanovništva na ulicama, a do daljnjeg imamo individualne treninge kod kuće – kaže Novaković.

Defanzivac je imao želju da ostane na Dalekom istoku.

– Prethodnu sezonu sam nastupa za Gvnžu RF, koji se takmiči u ligi Hong Konga. Živeli smo u Kini, samo odlazili na utakmice vozom, pošto nije daleko. Jedno lepo fudbalsko i životno iskustvo.

Iznenada je usledio poziv za novu misiju Aziji.

– Malo sam imao dilemu, pošto je u pitanju Vijetnam, a kako je vreme odmicalo uspeo sam da se naviknem i posle par utakmica došao je predlog ugovora. Prodefilovalo je dosta stranaca, a mene su izabrali i samo se čekao završni čin. Korona virus me je vratio kući.

FOTO: Pritvatna arhiva

Usledio je poziv Radnika iz Bijeljine.

– Dobro me poznaje trener Slavko Petrović iz vremena nastupa u Sarajevu. Pričao sam sa Mladenom Krstajićem brzo se dogovorili, na poznatom sam terenima u Bosni i Hercegovini. Ljudi se čuvaju i ovde u našem gradu, zaražena je samo jedna žena, koja je došla iz Nemačke.

Fudbal je sada u drugom planu.

– Ima nekih informacija. Menjaju se iz dana u dan, ništa zvanično i dok je vanredno stanje ostaje nam karantin i izlazak samo u nabavku. Nekako se navikavamo na ovakav režim, a tu sam sa dugogodišnjom devojkom Milicom, koja me prati, kroz karijeru i olakšava teške trenutke.

Na kraju planovi su da ekipa pokuša, ako se nastavi sezona, da izbori plasman u Evropu.

– Primakli smo se Borcu. Oni imaju loš start, a čini mi se da moj bivši klub Sarajevo favorit da bude šampion. Igračima ovog kluba i Željezničara je određen strogi karantin. Predostrožnost je potrebna i treba da se čuvamo – poručio je na kraju Novaković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter