in , , ,

ISPOVEST RUSA KOG SU PREBILI ‘GROBARI’ PRED DERBI: Jedan me je držao, drugi tukao, a treći šutnuo u glavu! Drugovi me tražili u mrtvačnici!

FOTO: YOUTUBE PRINTSCRREEN

Pre 162. večitog derbija bilo je nekoliko incidenata, a u jednom najdeblji kraj izvukao je Rus Dimitri Aleksandrovič.

Reč je o navijaču Spartaka iz Moskve kog su ‘Grobari’ toliko prebili da je završio na intezivnoj nezi u Moskvi, sa koje su ga skinuli pre neki dan. Intervju je dao za ruski ‘Čempionat’.

– Već treću nedelju ležim u bolnici. Danas sam bolje, prebačen sam sa intenzivne nege na odeljenje i sad mi predstoje završni pregledi. Unutrašnji organi dobro rade, ali hodam teško zbog povreda na nogama. Lekari treba da odluče da li će me pustiti ili je potrebno da me zadrže na daljem lečenju – rekao je Aleksandrovič.

Najteže povrede imao je na glavi, tačnije na mozgu, zbog čega je završio na intezivnoj nezi.

– Da, povreda je bila takva da je postojala mogućnost stvaranja edema na mozgu, što je moglo da dovede do toga da danas ne pričam sa vama ili da mi stvori epileptične napade i razne druge probleme. Srećom, ništa od toga se nije desilo.

To mu nije bio prvi dolazak na beogradski ‘večiti derbi’. Bio je već 2017. godine. Sada mu je društvo pravilo pet drugara.

– Bilo nas je petorica. Sa srpskim prijateljima smo bili u restoranu. Tamo uvek svira živa mizika i Rusi su dobrodošli. Sledećeg dana posetili smo Novi Sad, a problem je počeo uveče kad sam izašao iz pekare i video da sam u blizini petorice navijača Partizana, od 25 do 35 godina. Odmah sam osetio opasnost.

Odala su ih navijačka obeležja, šalovi Spartaka iz Moskve, bratskog kluba Crvene zvezde.

– Imao sam šal Spartaka i crnu majicu s logom kluba. Jedan iz grupe je zatražio da mu dam šal, ali ja sam im rekao da mi Rusi imamo ponos i da oni odrede jednog ko bi se tukao sa mnom – rekao je Rus i u dahu nastavio:

– Ne. Dobio sam udarac u bok od kojeg sam pao na kolena. Onda me je jedan držao dok me je drugi udarao, da bi me na kraju najveći među njima šutnuo u glavu. Hteli su da mi otmu ranac, ali ja sam legao na njega i nisam ga ispuštao iz zagrljaja. Udarali su me i sledeće čega se sećam je buđenje u beogradskoj bolnici.

Tom prilikom je i pokraden, nestao mu je novčanik.

– Ostao sam bez novčanika sa 200 evra i 4.000 dinara.

Prijatelji su ga potom tražili, obilazili su sve bolnice sa mrtvačnicama, mislili su da nije preživeo.

– Sve su pokušali da bi me našli. Zvali su i mrtvačnicu. Telefon sam ostavio u stanu tako da nisam mogao da im se javim.

Sve to se dešavalo dan pre derbija, utakmicu je odgledao.

– Probudim se u bolnici, vidim da dobijam infuziju. Doktori nisu znali šta da rade sa mnom jer nisam imao nijedan dokument. Otpuste me iz bolnice i nastavim da idem tražeći Hram Svetog Save. Majica mi je bila toliko krvava da se na njoj nije video grb Spartaka. Tad sretnem jednu grupu ljudi koji baš i nisu želeli da mi pomognu. Naletim na drugu dvojicu i oni mi kupe nešto da jedem, ponude mi i prenoćište u Zemunu. Probudio sam se pred derbi. Odlučio sam da idem i ušao sam na stadion u 25. minutu meča. Iznenadilo me to da nije bilo rigorozne kontrole, dovoljno je bilo reći da sam došao iz Rusije i bio sam pušten. Svidelo mi se, bilo je vatreno navijanje, ali mi je žao što Partizan nije izgubio – rekao je Aleksandrovič.

Našao je stan u kom je bio u Beogradu pokupio je stvari i vratio se kući. Decu nije prepoznao, odmah je prebačen u bolnicu gde je ostao tri nedelje.

– Odmah su me odvezli kod lekara. Bio je to neprofesionalno odrađen pregled, sa dijagnozom da sam doživeo kontuziju glave. Srećom, moji su opet pozvali Hitnu pomoć, tada se pojavio jedan lekar koji je zatražio da mi se detaljno pregleda glava, što mi je sigurno spaslo život. U tom trenutku nisam prepoznavao svoju decu, pričao sam nepovezano, tako da sam završio na 67. klinici, u kojoj me leče i danas – zaključio je Rus.

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite
  1. Tukli te ko na filmu a ti se probudiš u bolnici… Povrede opasne po život al ti lagano išetaš napolje… Ne znaš da nađeš stan kod hrama ali znaš da se snađeš u Zemunu… Tražili te u mrtvačnici a ti na tekmi… Ti slagao kao pas a novinari objavili jer nemaju o čemu da pišu…

  2. Ovaj nije ni bio u Bg-u! Gledao na google maps kako izgleda Bg pa video da je hram blizu zvezdinog stadiona! Dal svi Rusi ovako lupendraju, ili je ovaj jedan jedini idiot?

  3. To su oni…napadnu nekoga da iskale svoj bes kada dobinu batine ili ponegnu u pravoj tuci…RUSI se ne diraju,a to ste mogli da vidite i u Areni protiv cska…vi ste sljam,i opet cete biti terorisani,nastavljamo posle korone

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ZARAŽENI SPORTISTI O KORONI: Bol je jak, nismo mogli da hodamo!

POČELO JE ODBROJAVANJE: ‘Bombonjera’ pred ‘detonacijom’ – STIŽE ‘MATADOR’!